Rime-ontwikkelaar annuleert nieuwe game en ontslaat onbekend aantal werknemers
Nieuws

Rime-ontwikkelaar annuleert nieuwe game en ontslaat onbekend aantal werknemers

Er is nog wel een andere game in ontwikkeling bij de studio

Tequila Works, de Spaanse ontwikkelaar die vooral bekend is van Rime, heeft een game die in ontwikkeling was geannuleerd. Ook zijn er een onbekend aantal werknemers ontslagen

Dat heeft de ontwikkelaar bevestigd via LinkedIn. Het gaat om een “klein” aantal ontslagen als gevolg van de annulering van de nog onaangekondigde game. “Deze moeilijke beslissing houdt in dat we de studio herstructureren rondom de ontwikkeling van maar één game. Deze veranderingen hebben een impact op een klein aantal rollen binnen de studio.”

Details over de geannuleerde game of het spel dat nog wel in ontwikkeling is, zijn er op moment van schrijven niet. Tequila Works werd in 2009 opgericht in Madrid, en bracht in 2012 Deadlight uit. Andere games van de studio zijn Rime, The Sexy Brutale en Gylt. Vorig jaar leverde de studio Song of Nunu: A League of Legends Story af. Tencent is sinds 2022 de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Football Manager 25 uitgesteld naar maart 2025
Nieuws

Football Manager 25 uitgesteld naar maart 2025

Sega en Sports Interactive hebben de release van Football Manager 25 uitgesteld naar maart 2025.

Dat werd gisteren aangekondigd. De game zou eigenlijk op 26 november dit jaar verschijnen. De bedrijven hebben het over een "moeilijke beslissing", maar we de juiste. Het moet de ontwikkelaar meer tijd geven om "de best mogelijke ervaring voor dit nieuwe tijdperk van Football Manager" af te leveren. Mensen die de game hebben gereserveerd krijgen de optie om hun geld terug te vragen.

Het is niet bekend of het uitstel iets gaat veranderen aan de naam of de aanwezige content in de game. Wanneer de game in maart verschijnt, is het huidige voetbalseizoen immers al voor een aanzienlijk deel voorbij. Daarbij zou dit uitstel ook invloed kunnen hebben op toekomstige, jaarlijkse delen, aangezien nieuwe Football Manager-games normaliter altijd in het najaar verschijnen.

Football Manager 25 bevat volgens de makers meer speelbare toernooien, landen en spelers dan ooit tevoren. Daarbij is overgeschakeld naar de Unity-engine, wat voor veel grafische verbeteringen moet zorgen. Ook is er een gebruikersvriendelijkere interface gemaakt. Voor het eerst maakt ook vrouwenvoetbal onderdeel uit van de reeks.

Er verschijnen vier verschillende versies van de game. De reguliere versie komt naar pc via Steam, Epic Games Store, Microsoft Store en Game Pass voor pc. De consoleversie verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series-consoles, Xbox One, pc (via de Microsoft Store) en Xbox Game Pass. Verder verschijnen de Touch-versie voor Nintendo Switch en de mobiele versie voor iOS en Android. Laatstgenoemde komt alleen via Netflix beschikbaar.

View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Makers Skyrim en The Last of Us onthullen nieuwe game Hawthorn
Nieuws

Makers Skyrim en The Last of Us onthullen nieuwe game Hawthorn

De game lijkt een combinatie tussen Skyrim en Stardew Valley te worden

NearStudios, een nieuwe studio bestaande uit diverse ontwikkelaars met grote gametitels op hun naam, heeft deze week debuutgame Hawthorn onthuld.

De game lijkt op het eerste gezicht op een combinatie tussen The Elder Scrolls 5: Skyrim en levenssimulators zoals Stardew Valley en Animal Crossing. Spelers moeten het in verval geraakte Windermere Valley opnieuw opbouwen en het dorp ook beschermen tegen wezens met kwade bedoelingen.

Daarbij zijn alle bewoners van het dorp dieren, net zoals de speler: die kruipt in de vacht van een muis. Naast woningen bouwen kunnen er ook akkers verbouwd worden. Het spel heeft daarbij verschillende seizoenen, en kan geheel alleen of in co-op doorlopen worden.

De uiterlijke vergelijking met Skyrim komt overigens niet uit de lucht vallen: een van de hoofdontwikkelaars van Hawthorn is Bruce Nesmith, de hoofdontwerper van de succesvolle Bethesda-game. Verder zijn er ook ontwikkelaars bij NearStudios werkzaam die onder andere aan The Last of Us en Mass Effect hebben gewerkt.

Hawthorn komt op een nog onbekend moment uit op pc. De Steam-pagina kan hier bezocht worden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nieuwe Call of Duty: Black Ops 6-video richt zich op gevarieerde campagne
Nieuws

Nieuwe Call of Duty: Black Ops 6-video richt zich op gevarieerde campagne

Game komt op 25 oktober naar Xbox, PlayStation, pc en Game Pass

Activision heeft een nieuwe video van Call of Duty: Black Ops 6 uitgebracht die zich specifiek op de inhoud van de singleplayercampagne richt.

In deze zogeheten 'Intel Drop' worden er verschillende ontwikkelaars aan het woord gelaten over de campagne, en worden er ook beelden van getoond. Het was al bekend dat de campagne zich tijdens de Golfoorlog in de jaren negentig afspeelt.

Volgens lead narrative designer Murray Kraft voelt de campagne "alsof je door een zomerblockbuster speelt", en bezoeken spelers locaties overal ter wereld, waaronder Irak, de Soviet-Unie, Koeweit en Washington, DC. "De variatie in de game is spectaculair en er is veel om te verkennen. Dat kunnen spelers op hun eigen manier doen; we laten verschillende strategieën toe in deze gebieden." Ook toont de video de 'Safehouse', een soort thuisbasis tussen missies door die ook geüpgraded en aangepast kan worden.

Door missies in de singleplayermodus uit te spelen en de Safehouse uit te breiden, worden er ook beloningen die bruikbaar zijn in de multiplayermodus en Zombies ontgrendeld, die in de illustratie hieronder zijn te zien. Tot slot kan hieronder ook een video worden bekeken waarin het Black Ops-verhaal tot nu toe wordt samengevat.

Call of Duty: Black Ops 6 bevat een singleplayercampagne, multiplayer met zestien nieuwe maps en een Zombies-modus met rondes. Nieuw aan de game is het Omnimovement-systeem, waarmee spelers in alle richtingen kunnen rennen, glijden, springen en duiken. Bekijk hier de recentelijk uitgekomen launchtrailer.

Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel staat vanaf dag één ook op Xbox Game Pass. De game komt op alle platforms tegelijkertijd uit en er is geen Early Access-periode voor mensen die reserveren.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!