Olympische Esports Spelen vinden volgend jaar in Saoedi-Arabië plaats

Olympische Esports Spelen vinden volgend jaar in Saoedi-Arabië plaats

Details over de games die gespeeld gaan worden zijn er nog niet

De eerste Olympische Esports Spelen worden in 2025 in Saoedi-Arabië georganiseerd.

Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité aangekondigd. Veel meer details over het toernooi zijn er nog niet - zo is niet bekend wanneer het precies wordt gehouden of welke games er worden gespeeld.

Het persbericht waarin dit is aangekondigd draait dan ook vooral om de goede samenwerking tussen het Internationaal Olympisch Comité en het Nationaal Olympisch Comité van Saoedi-Arabië.

HRH Prince Abdulaziz bin Turki Al Faisal, de minister van sport en president van het Nationaal Olympisch Comité van Saoedi-Arabië: "Als de eerste Olympische Esports Spelen moeten we logischerwijs nog veel overwegen en plannen met het Internationaal Olympisch Comité, maar we willen er een speciaal evenement van maken dat de Olympische waarden respecteert en viert, alsmede het momentum gebruiken om esports naar voren te schuiven via een internationaal platform - de sport en de atleten verdienen dat. De wereld heeft een open uitnodiging om in 2025 met ons mee te doen en dit moment samen te vieren."

In het verleden zijn er al pogingen gedaan esports en de Olympische Spelen te combineren. Zo werd in 2021 de Olympic Virtual Series gehouden en in 2023 de Olympic Esports Series. Hier draaide het echter bovenal virtuele versies van echte sporten, zoals wielrennen en honkbal, al werden ook Fortnite, Gran Turismo en Just Dance gespeeld.

De betrokkenheid van Saoedi-Arabië bij dergelijke esportsevenementen bestaat niet zonder controverse, niet in de laatste plaats omdat dergelijke evenementen vaak worden bekostigd via het Public Investment Fund, dat in het leven is geroepen om het land zo minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Don't feed the trolls...

0
test

hahahha maar waar blijf ik dan met mijn 30 kg trollenvoer die ik juist op Amazon gekocht hebt. Hahha

-1
test

ik bewonder je zelfbeheersing. Toen ik dit artikel las dacht ik, o jee, krijgen we weer ban en protest acties? Misschien is er wel een goeie gay gamer die in de finale komt en in de spotlight word gezet, hoe zou dat gaan? En dan lees ik die trollen en moet zeggen dat ze best shockeren. Het stomme is alleen dat veel NL'ers Moslims wel zo zien en dit versterkt dat weer. Dat vind ik dan weer jammer, het is zo makkelijk om schade toe te richten.

-1
test

Jongens, alsjeblieft. Reageer er gewoon niet op. Deze 2 accounts zijn van hetzelfde roomwitte kleutertje van 12 jaar oud die denkt grappig te zijn met dit kleuterige geflame.

-2

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou