Nabestaanden slachtoffers schietpartij op basisschool klagen Call of Duty-uitgever aan

Nabestaanden slachtoffers schietpartij op basisschool klagen Call of Duty-uitgever aan

De dader zou het geweer dat hij gebruikte in Call of Duty-games hebben gezien

De nabestaanden van de slachtoffers van een schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse stad Uvalde klagen Call of Duty-uitgever Activision aan.

Dat meldt The New York Times. Er zijn twee aanklachten ingediend, waarin wordt geclaimd dat dader Salvador Ramos, die negentien kinderen en twee leraren heeft gedood, op zijn achttiende verjaardag een geweer kocht nadat hij dit geweer in de Call of Duty-games had gezien.

In de aanklachten wordt geclaimd dat vanwege het feit dat echt bestaande wapens in Call of Duty-games werden weergegeven, het bedrijf "de meest effectieve marketeer van aanvalswapens is in de Verenigde Staten". Daarbij zouden de Call of Duty-games de dader hebben getraind voor zijn uiteindelijke acties.

Overigens worden in de aanklachten ook Meta's Instagram en wapenfabrikant Daniel Defense gehekeld. Zonder games en social media zou de tiener niet in aanraking zijn gekomen met de wapens.

Activision laat weten de grootste medeleven met de slachtoffers en de nabestaanden te hebben, maar dat "miljoenen mensen overal ter wereld van games genieten zonder verschrikkelijke acties te ondernemen". De Entertainment Software Association, de Amerikaanse organisatie die leeftijdsclassificaties geeft aan games in het land, claimt daarnaast dat de aanklachten ongegrond zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tuurlijk, zoals de Amerikaanse cultuur voorschrijft.

1
test

Kansloos, letterlijk en figuurlijk.

[Reactie gewijzigd door The_Stifmeister op 27 mei 2024 - 07:53]

1

Aanbevolen voor jou