Italiaanse politie neemt bijna 50 miljoen euro aan illegale consoles en games in beslag

Italiaanse politie neemt bijna 50 miljoen euro aan illegale consoles en games in beslag

Negen Italianen zijn opgepakt

De Italiaanse politie claimt voor meer dan 47,5 miljoen euro aan nepconsoles en illegaal gekopieerde games in beslag te hebben genomen.

De politie claimt dat de consoles namaakversies van klassieke Nintendo-, Atari- en Sega-consoles zijn (via BBC). De consoles voldoen niet aan de technische en veiligheidsstandaarden die in Europa gelden.

Qua games gaat het om kopieën van vele populaire games uit de jaren tachtig en negentig, waaronder games uit de Super Mario-, Street Fighter- en Star Wars-franchises. Het gaat in totaal om zo'n 12.000 consoles en meer dan 47 miljoen games.

Volgens de politie was het de bedoeling dat de games en consoles, die afkomstig waren uit China, via gespecialiseerde winkels en online verkocht werden. De illegale producten zijn vernietigd en negen Italiaanse inwoners die verdacht worden van verantwoordelijk te zijn voor de verspreiding van de producten zijn opgepakt. Wanneer ze schuldig worden bevonden, kunnen ze acht jaar gevangenisstraf krijgen.

Het spelen van relatief oude games, oftewel retrogaming, is alsmaar populairder aan het worden. Mede doordat veel oude fysieke consoles en games slecht verkrijgbaar zijn of voor hoge prijzen tweedehands worden verkocht, leeft ook de markt voor illegale consoles en games steeds meer op.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ze daar hier in Nederland op zouden gaan letten, dan mag de Wicked game collector (package from China ;-) ) wel op zijn tellen passen :-P

0

Aanbevolen voor jou