Flappy Bird keert volgend jaar terug

Flappy Bird keert volgend jaar terug

De game werd in 2014 door meer dan honderd miljoen mensen gespeeld

Flappy Bird zal in 2025 opnieuw uitkomen, onder andere op smartphones en in webbrowsers.

Dat werd middels een persbericht en via de officiële website aangekondigd. De game zal in 2025 op iOS, Android en webbrowsers verschijnen en uiteindelijk ook naar "andere systemen" komen.

Flappy Bird kwam in mei 2013 uit, maar werd in 2014 'ontdekt' en immens populair - meer dan honderd miljoen mensen speelden de gratis game op smartphones. In de hoogtijdagen van de game verdiende de maker van de game, Dong Nguyen, naar eigen zeggen 50.000 dollar per dag aan in-game advertenties.

In februari 2014, toen de game nog immens populair was, haalde Nguyen de game van zowel de App Store als Google Play Store. Hij voelde zich naar eigen zeggen schuldig over het verslavende karakter van de game. Smartphones die de game nog geïnstalleerd hadden staan werden als gevolg voor hoge bedragen doorverkocht.

In de game moeten spelers door op het scherm te tikken een vogel in de lucht zien te houden terwijl hij allerlei groene buizen die uit de klassieke Super Mario Bros.-games lijken te komen passeert.

De nieuwe versie van de game zal worden uitgebracht door de Flappy Bird Foundation. "We hebben grote plannen voor de kleine vogel!" aldus chief creative Michael Roberts. Volgens de ontwikkelaar kunnen spelers nieuwe gamemodi, personages en multiplayeruitdagingen verwachten.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou