Embracer wil met nieuw AI-beleid gameontwikkeling verbeteren

Embracer wil met nieuw AI-beleid gameontwikkeling verbeteren

Het is niet de bedoeling dat het gebruik van AI ten koste gaat van werkgelegenheid

Embracer Group heeft een nieuw AI-beleid uiteengezet waarmee het gameontwikkeling "gigantisch" hoopt te verbeteren.

Dat valt in een jaarlijkse rapportage van het bedrijf te lezen. Hoewel het bedrijf claimt op de hoogte te zijn van de risico's van het gebruik van artificiële intelligentie, zouden de voordelen zwaarden wegen.

"We zien enorme kansen voor het gebruik van AI in game-ontwikkeling qua snelheid, logistiek en planning. Embracer begrijpt ook de potentiële risico's die komen kijken bij het gebruik van AI. Het kan ook ingezet worden in gebieden zoals logistiek en human resources om planning en besluitvorming te verbeteren en ter ondersteuning van aankopen."

Volgens het bedrijf zal AI ontwikkelaars in staat stellen om "krachtigere ervaringen in dezelfde tijdspanne" te maken. Daarbij benadrukt Embracer dat het geen bestaande werknemers wil vervangen met AI. Het bedrijf stelt zelfs dat het mogelijkheden biedt voor meer mensen. "AI kan het bijvoorbeeld makkelijker maken voor mensen met handicaps om in deze industrie te werken - bijvoorbeeld mensen die niet zo makkelijk met toetsenborden kunnen werken als anderen."

Het gebruik van AI in games en daarbuiten is op dit moment controversieel, al lijken steeds meer bedrijven de technologie te omarmen. De AI wordt meestal een grote hoeveelheid content van een brede groep creators voorgehouden, waar van wordt geleerd en waar de AI na input van een persoon 'eigen creaties' van kan produceren. De vraag is dan ook in hoeverre door AI gemaakte assets daadwerkelijk uniek zijn. Daarbij kan het volgens sommigen een bedreiging vormen voor de werkgelegenheid in vele sectoren. In dit artikel praten Nederlandse ontwikkelaars over het gebruik van AI bij gameontwikkeling.

Embracer heeft ondanks dat het claimt dat AI geen ontslagen gaat opleveren zijn reputatie niet mee: de afgelopen jaren ontsloeg het bedrijf vele werknemers en werden diverse studio's gesloten. Dit in navolging van een periode waarin het bedrijf op grote schaal studio's opkocht.

Embracer

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Oh, dus als ik t goed begrijp slokken ze eerst allerlei studios op, die dumpen ze dan, inclusief een hoop personeel. En dan beweren dat "Het is niet de bedoeling dat het gebruik van AI ten koste gaat van werkgelegenheid" Dat is nu toch precies hetgene wat er gebeurd? Wat een achterlijke club is dat zeg.

2
test

Ik wil met minder berichten over Embracer mijn leven verbeteren..

1

Aanbevolen voor jou