EA: 'Ontwikkelaars snakken naar AI om gameontwikkeling te versnellen'

EA: 'Ontwikkelaars snakken naar AI om gameontwikkeling te versnellen'

Het bedrijf gebruikt AI nu al in games als EA Sports FC

Volgens Electronic Arts-CEO Andrew Wilson "snakken" ontwikkelaars naar het gebruik van AI om gameontwikkeling te versnellen.

Dat meldde hij tijdens een vragensessie naar aanleiding van het bekendmaken van de fiscale cijfers van het bedrijf (via VGC). Hij werd gevraagd of EA van plan was om AI te gebruiken tijdens game-ontwikkeling.

Wilson liet weten dat het bedrijf AI al inzet bij ontwikkeling, bijvoorbeeld van EA Sports FC. Dankzij AI kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld sneller voetbalstadions en verschillende soorten animaties creëren. Een voetbalstadion kan nu bijvoorbeeld in zes weken in plaats van zes maanden gemaakt worden. "En mijn verwachting is dat dit steeds sneller zal gaan."

"Als we denken over het eerste belangrijke gebruik van AI om dingen mee te genereren, kijken we naar hoe het ons efficiënter kan maken, hoe het onze ontwikkelaar meer kracht kan geven, hoe het ze meer tijd op kan leveren en ze sneller naar de leuke werkzaamheden kan brengen."

De volgende fase van het gebruik van AI is volgens Wilson om te kijken hoe het games verder kan uitbreiden. "Hoe bouwen we groteren werelden met meer personages en interessantere verhaallijnen?" Hij verwacht dat we daar in drie tot vijf jaar de eerste resultaten van gaan zien.

Hij concludeert: "Ik kan je vertellen dat onze ontwikkelaars snakken naar het zo snel mogelijk gebruikmaken (van AI). Onze heilige graag is grotere, innovatievere, creatievere en leukere games sneller ontwikkelen, zodat we meer mensen ter wereld kunnen vermaken."

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja tuurlijk, mensen snakken naar technologie die op termijn hun baan gaat vervangen.... Er moet echt iets flinks mis zijn in je bovenkamer wanneer je dit soort bullshit durft te zeggen.

0
test

Hoezo bullshit, AI is geen vervanging maar kan wel een goed hulpmiddel zijn om sommige dingen sneller te laten gaan.

1
test

Er is geen enkele reden waarom AI op de langere termijn mensen niet helemaal kan en zal vervangen.

1
test

Sneller klaar = minder tijd = minder FTE nodig Misschien beetje kort door de bocht maar zo gaat het. Maar wat er ook nog is: Minder FTE = minder kosten = goedkopere games, o nee = meer winst, zelfde prijs

0

Vooral De mensen die geen gebruik willen maken van AI moeten vrezen voor hun baan. Je bent gewoon sneller en efficiënter bij het schrijven van software met AI, ik zou zeker niet meer zonder willen. De reguliere zoekmachines zijn al veel minder efficiënt dan een AI. Dus op zich is het heel logisch wat de man zegt

0
test

Ik maak, als developer, nog steeds weinig gebruik van AI, maar de reden waarom ik bang ben voor mijn baan is JUIST dat AI al steeds beter wordt en bij goed gebruik al hele banen kan vervangen. Waarom zou jou werkgever jou nog nodig hebben als AI jouw werk zo versnelt en efficienter maakt dat jij zelfs niet meer nodig bent. Tuurlijk is het logisch wat hij zegt, bv als art director kan ik een hele grote groep asset-/leveldesigners ontslaan, want AI doet automatisch voor mij maken wat ik voor ogen heb. Dus yeah voor mij, maar ohno voor al die designers. Maar de volgende stap is de game-director boven mij heeft mij niet meer nodig want AI geeft hem/haar precies wat die voor ogen heeft, dus yeah voor die, maar ohno voor mij.

0
test

Dit is wel de realiteit. Een kleine developer zal het zeker fijn vinden, want die heeft dan veel minder staff nodig om content te genereren. Grootste probleem is dat de samenleving nog geen plan heeft liggen voor wat er moet gebeuren met al die mensen die hun baan gaan verliezen door de versnelde vooruitgang van AI en (general purpose) robots. Het huidige systeem van moeten werken om te kunnen leven is niet houdbaar hierdoor.

0
test

Zei elon Musk dit niet al jaren terug, dat er een standaart geld voor iedereen moest komen want ai gaat alles vervangen ofzo in de toekomst.

0
test

Het zou me niet verbazen als EA haar ontwikkelaars 'vrijwillig' naar het werken met AI laat 'snakken', om te voorkomen dat ze 'geen toekomst' meer hebben bij EA...

0

Aanbevolen voor jou