Dr Disrespect kan geen YouTube-inkomsten meer genereren na beschuldigingen

Dr Disrespect kan geen YouTube-inkomsten meer genereren na beschuldigingen

Ook kanalen die hij in de toekomst aanmaakt kunnen niets meer opleveren

Streamer Guy 'Dr Disrespect' Beahm kan geen geld meer aan YouTube verdienen nu het is bevestigd dat hij ongepaste berichten naar een minderjarige heeft verstuurd.

Dat meldt een woordvoerder van YouTube aan Kotaku. Zijn kanaal maakt geen deel meer uit van het YouTube Partner Program en hij kan geen geld meer genereren met zijn YouTube-video's. Dit omdat de streamer "het Cretor Responsibility-beleid" heeft geschonden. Volgens de woordvoerder is het voor Beahm ook niet meer mogelijk om nu of in de toekomst met andere YouTube-kanalen inkomsten te genereren.

Beahm was een van de meest populaire streamers op Twitch, voordat hij in juni 2020 verbannen werd van het platform. Ook werd zijn exclusieve deal met Twitch verbroken. De reden daarvoor werd toen niet naar buiten gebracht. Afgelopen vrijdag beschuldigde een voormalige Twitch-werknemer hem echter van het versturen van seksueel getinte privéberichten naar een minderjarige. Ook zou Beahm hebben geprobeerd met deze persoon af te spreken op TwitchCon.

Midnight Society, de studio die Beahm in 2021 oprichtte en waar hij de pvp-shooter Deadrop mee ontwikkelde, bracht daarna een statement naar buiten waarin duidelijk werd gemaakt dat alle connecties met de streamer verbroken werden. Beahm zelf ontkende de aantijgingen, maar bracht een paar dagen geleden toch een statement naar buiten waarin hij toegaf in 2017 privéberichten "naar een individuele minderjarige" te hebben verstuurd. De berichten zouden "teveel richting ongepast leunen".

In een artikel op Rolling Stone wordt daarbij geclaimd dat Dr Disrespect deze ongepaste berichten stuurde terwijl hij op de hoogte was van de leeftijd van de persoon waarmee hij praatte. "Hij gaf aan dat er geen probleem was en bleef er mee doorgaan. Er bestond geen verwarring over."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou