Dr Disrespect geeft toe berichten naar een minderjarige te hebben gestuurd

Dr Disrespect geeft toe berichten naar een minderjarige te hebben gestuurd

'Informele, wederzijdse gesprekken die soms teveel in de richting van ongepast leunden'

Streamer Guy 'Dr Disrespect' Beahm heeft toegegeven ongepaste berichten naar een minderjarige te hebben gestuurd en daarom in 2020 van Twitch verbannen te zijn.

Beahm was een van de meest populaire streamers op Twitch, voordat hij in juni 2020 verbannen werd van het platform. Ook werd zijn exclusieve deal met Twitch verbroken. De reden daarvoor werd toen niet naar buiten gebracht.

Afgelopen vrijdag beschuldigde een voormalige Twitch-werknemer hem echter van het versturen van seksueel getinte privéberichten naar een minderjarige. Ook zou Beahm hebben geprobeerd met deze persoon af te spreken op TwitchCon. Hoewel de voormalige werknemer Beahm niet bij naam noemde, deed The Verge dat even later wel.

Midnight Society, de studio die Beahm in 2021 oprichtte en waar hij de pvp-shooter Deadrop mee ontwikkelde, bracht daarna een statement naar buiten waarin duidelijk werd gemaakt dat alle connecties met de streamer verbroken werden. Dit om "onze principes en standaard als een studio en individuen hoog te houden". Beahm zelf ontkende de aantijgingen.

Ondanks die ontkenning heeft Beahm gisteren een statement naar buiten gebracht waarin hij toch toegeeft in 2017 privéberichten "naar een individuele minderjarige" te hebben verstuurd. De berichten zouden "teveel richting ongepast leunen". Beahm geeft echter aan dat er geen "echte intenties" achter deze berichten zaten. "Het waren informele, wederzijdse gesprekken die soms teveel in de richting van ongepast leunden, maar niets meer dan dat. Er heeft niets illegaals plaatsgevonden, er zijn geen foto's gedeeld, er werden geen misdaden gepleegd, ik heb het individu nooit ontmoet."

In zijn statement verontschuldigt hij zich richting zijn team en Midnight Society. "Vanuit een moreel standpunt neem ik absoluut mijn verantwoordelijkheid. Ik had deze gesprekken nooit moeten houden. Dat is mijn verantwoordelijkheid als een volwassene, als een echtgenoot en als een vader. Het had nooit mogen gebeuren. Ik ben niet perfect."

Na het bericht van Beahm plaatste Robert Bowling, de medeoprichter van Midnight Society, ook een bericht waarin hij aangeeft niet te kunnen samenwerken met iemand die privéberichten met een minderjarige uitwisselt. Ook Turtle Beach, het bedrijf achter gameheadsets en -accessoires, heeft de samenwerking met Beahm verbroken.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het "personage" van die kerel is sowieso al misselijk makend en dan zit die nog met minderjarige bezig en cheaten met zijn vrouw ><. Snap niet dat mensen naar hem kijken maar helaas is niet iedereen in deze wereld mentaal in orde :P

-3
test

Ik heb misschien een minder populaire mening, ik vind dat mensen die reageren zoals jij misselijk makend. Zo snel een oordeel klaar en meteen bereid om te cancelen. Daarnaast al die bedrijven die al bij geruchten stoppen met samenwerkingen zonder dat er enig bewijs is. Dit gaat niet alleen over dr disrespect maar over de hele cancel cultuur. O nee, een gerucht dat iemand MISSCHIEN iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan, snel handen er vanaf trekken want anders kopen ze onze rommel niet meer... Leuke samenleving...

-1

Hij heeft het nu toch zelf toegegeven...?

0

ik denk dat je een misvatting maakt hier. De bedrijven die de samenwerking met hem verbroken hebben waren op dat moment op de hoogte van de feiten. In eerste instantie Twitch, daarna de studio en nu na zijn bekentenis ook Turtle Beach. Voor zover we nu weten is er volgens mij geen enkel bedrijf wat enkel op basis van geruchten actie heeft ondernomen. In dit geval zeg ik erbij.

0
test

Laten we eerst afwachten wat hij daadwerkelijk heeft gestuurd voordat wij gaan oordelen. Maar helaas rijdt de cancel train al op volle vaart.

-1
test

Ik verwacht niet per se dat dat soort informatie nog naar buiten gaat komen. Ja er bestaat een kans dat mensen toch nog dieper proberen te graven of dat die oud Twitch-medewerker dit bericht van Guy niet oprecht genoeg vindt, maar anders zullen we het moeten doen met deze zin: These were casual, mutual conversations that sometimes leaned too much in the direction of being inappropriate, but nothing more. Berichten die tegen het ongepaste aan zaten volgens hem zelf dus. De kans dat Guy zichzelf hier een beetje indekt is natuurlijk aannemelijk en ik zou er niet van staan te kijken als hij met momenten over die grens van 'ongepast' heen is gegaan. Dat zijn echter aannames van mijn kant. Ik ben trouwens wel benieuwd of Dr Disrespect echt te cancelen is. Persoonlijk verwacht ik dat hij genoeg support/following heeft en zal behouden en dat het merendeel van zijn 'fans' hem dit wel zullen vergeven.

[Reactie gewijzigd door gusanito op 26 juni 2024 - 08:33]

-1

Nee niet nodig, die twitch gast Connor heeft al een keer, of twee, hiermee zieltjes en centjes te winnen door dingen te zeggen die niet waar zijn. Als het echt waar is dan had twitch dat aan de autoriteiten moeten melden, en dan krijg je een hele andere rechtzaak. Gister op 4chan stond een leak van een andere extwitch medewerker. Dat sluit aan op dit. Het was een hetze, en een paar hebben gedacht dat dit op te blazen als hetgeen waar ie voor beschuldigd werd. Mar dat werd niet gevonden. Was dat wel zo, dan zat meneer echt niet meer te streamen al die tijd erna.

0

Aanbevolen voor jou