Concept art van geannuleerde Timesplitters-game online gedeeld

Concept art van geannuleerde Timesplitters-game online gedeeld

Ontwikkelaar Free Radical Design is onlangs opgeheven

Er is online concept art van een geannuleerde Timesplitters-reboot gedeeld.

De concept art werd door verschillende voormalige werknemers van ontwikkelaar Free Radical Design op ArtStation-profielen gedeeld, en vervolgens via social media verspreid. Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien en op de Wiki-pagina van de game is nog meer te vinden.

Voormalige ontwikkelaars lijken de concept art nu te delen, omdat Free Radical Design eerder deze maand werd gesloten door eigenaar Embracer Group. Er lijkt dan ook geen reden meer om informatie rondom de geannuleerde reboot geheim te houden.

Free Radical Design werd in 1999 opgericht en bestond uit diverse mensen die eerder bij Rare aan games als GoldenEye 007 hebben gewerkt. De studio leverde onder andere de Timesplitters-shooters en Second Sight af. Na het tegenvallende Haze en een geannuleerde Star Wars-shooter ging de studio in 2008 failliet, en wat overbleef werd overgenomen door Crytek. In 2014 werd de studio weer overgenomen, ditmaal door Deep Silver, en hernoemd naar Dambuster Studios. Zij brachten Homefront: The Revolution en Dead Island 2 uit.

In 2021 kondigde Embracer aan dat ze een nieuwe team hadden samengesteld onder de naam Free Radical Design, geleid door Steve Ellis en David Doak - de oorspronkelijke oprichters van Free Radical - en dat er gewerkt werd aan een nieuwe Timesplitters-game.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou