Borderlands-film heeft in de bioscoop alleen marketingkosten terugverdiend

Borderlands-film heeft in de bioscoop alleen marketingkosten terugverdiend

De productie van 114 miljoen dollar moet nog terugverdiend worden

De verfilming van Borderlands doet het alles behalve goed: de film zou in de bioscoop alleen de marketingkosten die gepaard gingen met de release terug hebben verdiend.

Dat bljikt uit data van filmdatawebsite The Numbers. De bioscooprelease zou wereldwijd 32.664.920 dollar hebben opgeleverd, terwijl de marketing- en distributiekosten voor de film op 30 miljoen dollar lagen. In totaal zou de productie van de film rond de 115 miljoen dollar liggen.

Borderlands draait sinds 8 augustus in de Nederlandse filmzalen en werd tevens belabberd ontvangen door critici. De film volgt Lilith, een beruchte balling met een mysterieus verleden, die naar haar thuisplaneet Pandora terugkeert om de vermiste dochter van de machtige Atlas terug te vinden. Ze sluit een verbond met Roland, Tiny Tina, Krieg, Tannis en Claptrap en neemt het samen met hen op tegen buitenaardse monsters en gevaarlijke bandieten.

De rol van Lilith wordt vertolkt door Cate Blanchett. Verder wordt Roland gespeeld door Kevin Heart, Claptrap zoals gezegd door Jack Black en Tannis door Jamie Lee Curtis. Eli Roth zat in de regiestoel.

De Borderlands-spellen zijn over het algemeen een stuk succesvoller. Onlangs deed Gearbox Borderlands 4 uit de doeken. Spelers bezoeken hierin een nieuwe planeet. De game verschijnt ergens in 2025 op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, als je Roth nu gewoon zijn gang had laten gaan en het ook uitgebracht had als R-rated movie, dan was het misschien nog wel wat geweest, de film was als R-rated gefilmd. Maar nee, de studio durfde het niet aan en huurde Miller (je weet wel, die ontslagen was als regisseur van Star Wars Solo, waarna Ron Howard nog wat van de puinhoop moest proberen te maken) in om de film naar een PG-13 variant te brengen inclusief enkele zware reshoots. Hoop dan ook dat we ooit een Roth R-rated directors cut gaan krijgen wat de film misschien nog iets kan redden. Dat R-rated films goed geld in het laadje kan brengen heeft Deadpool & wolverine wel getoond, en daar is zelfs het einde nog niet van in zicht. Wel duidelijk dat vooral Ryan Reynolds verantwoordelijk voor het succes van de 1e is omdat van Deadpool 1 ook Tim Miller de regisseur was, die niet voor niets niet teruggevraagd was voor de 2e

0

Eli Roth is simpelweg niet zo'n hele goeie regisseur, hij heeft vrijwel alleen maar B-films gemaakt. Dat is eigenlijk al fout één, hem zijn gang laten had het niet geholpen denk ik. Hoewel ik het met je eens ben dat deze film waarschijnlijk beter was geweest met een Rated-R stempel, moet de studio denken aan de doelgroep, PG-13 maakt de doelgroep groter en dus 'meer' inkomsten. Ben het sowieso mee eens dat ze een regisseur, als je hem aanneemt en dus je vertrouwen in hem of haar uitspreekt, zijn gang moet laten gaan. Het gebeurt tegenwoordig veel te vaak dat studiobazen gaan snijden in de film en deze alleen maar gruwelijk verpesten. Je haalt trouwens 2 Millers door elkaar, mbt Borderlands gaat het om Tim Miller en Miller die jij bedoelt is Christopher Miller. "Two weeks of reshoots took place in early 2023, directed by Tim Miller due to Roth's commitments to Thanksgiving." De enige reden dat Christopher Miller destijds is ontslagen van Solo is vanwege verschil creatieve inzichten: ""Unfortunately, our vision and process weren't aligned with our partners on this project. We normally aren't fans of the phrase 'creative differences' but for once this cliché is true. We are really proud of the amazing and world-class work of our cast and crew."

0
test

Valt me nog mee. Hoewel ik de film zeker niet als slechtste film ooit wil beschouwen (ik heb echt wel slechtere films gezien), is het ook geen film die het waard is om in de bioscoop te gaan kijken (zoals ik heb gedaan...). Leuk om een keer te streamen, dat is alles.

0

Aanbevolen voor jou