Zelda-fan krijgt gevangenisstraf voor dragen van Master Sword-replica

Zelda-fan krijgt gevangenisstraf voor dragen van Master Sword-replica

De replica had immers ook als wapen gebruikt kunnen worden

Een fan van The Legend of Zelda heeft een gevangenisstraf van vier maanden opgelegd gekregen omdat hij publiekelijk een replica van de Master Sword droeg.

Anthony Bray, een inwoner van de Britse stad Nuneaton, werd in juni gearresteerd voor het dragen van een steekwapen. Het ging om een replica van de Master Sword, het iconische zwaard uit de Zelda-reeks, van ongeveer vijftien centimeter lang.

Volgens een persbericht van de politie - waar ook foto's van de persoon en de replica zijn te zien - werd het wapen gedragen in een schede, en was het mogelijk om het zwaard daar uit te trekken door op een knop te drukken.

Bray had het zwaard online gekocht en gebruikte hem puur voor uiterlijk vertoon, maar de politie maakte duidelijk dat het wapen scherp was en dan ook gebruikt kon worden om mensen mee te verwonden. Bray hield vol dat hij dat nooit zou doen.

Hoe dan ook houdt de politie zich aan de regels over het dragen van wapens en moet Bray vier maanden brommen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk heef tie zn zwaard nog mogen houden. Had tie ook zn outfit aan? :)| -edit- o nvm, 15cm lang, is een brievenopener, geen zwaard haha

[Reactie gewijzigd door -JK- op 4 juli 2024 - 06:04]

0

Maar dan kun je wel in stijl je brieven openen

0
test

Nadat je eerst de brief met 2 handen hoog in de lucht hebt gehouden ;)

1
test

Denk dat ze in Engeland geen steekwapen meer accepteren hoe groot of hoe klein. Dit door de vele incidenten met steek incidenten.

0
test

Ik heb ook nog ergens een briefopener liggen van Orcrist uit the Hobbit. Dat zou ik precies ook niet overal open en bloot laten zien of meenemen naar openbare plaatsen om er mee te "spelen". Het punt is wellicht dat het als steekwapen kan gebruikt worden, you never know. Genoeg gekken in de wereld. Ik snap wel dat men hem daarover een waarschuwing kan geven, maar 4 maanden cel? Gaat wel een beetje ver.

0

Aanbevolen voor jou