Verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live moet jaar brommen

Verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live moet jaar brommen

Daarbovenop krijgt hij vier jaar voorwaardelijk

De 27-jarige man die verdacht werd voor het bedreigen van potentiële werknemers en bezoekers van het geannuleerde Nintendo Live-evenement moet een jaar in de gevangenis zitten.

Op 20 en 21 januari zou in Tokio Nintendo Live 2024 gehouden worden, een jaarlijks evenement waarbij fans Nintendo en de diverse franchises van het bedrijf kunnen vieren. Dit ging echter niet door - Nintendo liet weten dat het de veiligheid van diens klanten niet voldoende kon garanderen, omdat het meerdere dreigementen richting werknemers en bezoekers had ontvangen. Ook het Splatoon Koshien 2023 National Finals-toernooi kon eind vorig jaar om dezelfde reden niet doorgaan.

De man verantwoordelijk voor de bedreigingen werd in april opgepakt en aangeklaagd. Het gaat om Kenshin Kazama, een 27-jarige inwoner van de Japanse stad Hitachi. Volgens de aanklacht heeft de man tussen 22 augustus en 29 november vorig jaar in totaal 39 bedreigingen gemaakt via een contactformulier op de officiële website van Nintendo. Afgelopen juni bekende hij schuld. "Ik heb de bedreigingen gestuurd omdat ik gestrest werd van de game spelen", zo liet hij weten. "Ik raakte gefrustreerd omdat ik maar bleef verliezen."

Er is deze week een uitspraak gegeven tijdens de rechtszaak. Hij moet een jaar in de gevangenis zitten en krijgt daarboven op vier jaar voorwaardelijk. Rechter Hiroshi Kawakami beoordeelde dat de schade die de dreigementen hebben aangericht groot was. Een werknemer van Nintendo kwam daarnaast ook aan het woord - de werknemer liet weten dat de dreigementen voor angst zorgden en vergeleek het zelfs met de Kyoto Animation Arson-zaak uit 2019, waarbij 36 mensen bij een animestudio om het leven kwamen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Ik raakte gefrustreerd omdat ik maar bleef verliezen." - jemig, er zijn ook totaal geen andere oplossingen te bedenken. Zoals... stoppen met spelen en gras gaan aanraken.

0

Aanbevolen voor jou