Verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live bekent schuld

Verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live bekent schuld

Hij raakte gefrustreerd omdat hij niet kon winnen in een game

De 27-jarige man die verdacht werd voor het bedreigen van potentiële werknemers en bezoekers van het geannuleerde Nintendo Live-evenement heeft schuld bekend.

Op 20 en 21 januari zou in Tokio Nintendo Live 2024 gehouden worden, een jaarlijks evenement waarbij fans Nintendo en de diverse franchises van het bedrijf kunnen vieren. Dit ging echter niet door - Nintendo liet weten dat het de veiligheid van diens klanten niet voldoende kon garanderen, omdat het meerdere dreigementen richting werknemers en bezoekers had ontvangen. Ook het Splatoon Koshien 2023 National Finals-toernooi kon eind vorig jaar om dezelfde reden niet doorgaan.

De man verantwoordelijk voor de bedreigingen werd in april opgepakt en aangeklaagd. Het gaat om Kenshin Kazama, een 27-jarige inwoner van de Japanse stad Hitachi. Volgens de aanklacht heeft de man tussen 22 augustus en 29 november vorig jaar in totaal 39 bedreigingen gemaakt via een contactformulier op de officiële website van Nintendo.

De rechtszaak is eerder deze week gehouden en volgens Kansai Television News (via VGC) heeft Kazama daar schuld bekend. "Ik heb de bedreigingen gestuurd omdat ik gestrest werd van de game spelen", zo liet hij weten. "Ik raakte gefrustreerd omdat ik maar bleef verliezen."

Hoewel niet duidelijk is gemaakt om welke game het ging, wordt er gespeculeerd dat het om Splatoon 3 ging, aangezien een aantal bedreigingen gericht waren aan de Splatoon Koshien 2023 National Finals. "Ik zal er voor zorgen dat het je spijt dat je zo'n slechte game hebt uitgebracht", zo zou hij hebben gemeld. Ook dreigde hij om iedereen die met de game te maken had te doden, en liet hij weten dat men specifiek uit moest kijken tijdens aankomende evenementen.

De aanklagers eisen een jaar gevangenisstraf voor Kazama. De uitspraak volgt op 24 juli.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Gamen is een passie voor vele, maar deze reactie lijkt me toch alles behalve gewenst. De extreme frustratie lijkt me een teken dat er toch echt iets mis gaat in je doen en laten. Hopelijk vindt deze persoon een gezonde manier om te ontspannen. Ik kan me deze reactie ook helemaal niet voorstellen. Vind je een game echt zo rot? Delete/verkoop het en loop weg.

0
test

De wereld loopt vol gekken. Wanneer je dagelijks werkt met klanten, besef je dit ook maar al te goed. De ene is al gestoorder dan de ander. Mensen verliezen hun gezond verstand over kleine dingen. Het loopt allemaal los, dat is nog het ergste. En het mag een stem uitvoeren, net zoals elke gezonde mens!

0

Aanbevolen voor jou