Pikmin 4-video laat kijkers kennismaken met de kleine wezentjes
Nieuws

Pikmin 4-video laat kijkers kennismaken met de kleine wezentjes

Game komt op 21 juli uit op Nintendo Switch

Nintendo heeft een nieuwe trailer van Pikmin 4 uitgebracht die specifiek lijkt bedoeld om nieuwkomers kennis te laten maken met de Pikmin.

De trailer toont dat er verschillende soorten Pikmin zijn, die elk zo hun eigen specialiteiten hebben. Zo kunnen de blauwe Pikmin zwemmen en zijn de gele Pikmin bestand tegen elektriciteit. Allen zijn ze echter geschikt voor het merendeel van de klussen, zoals het bouwen van bruggen en het dragen van objecten.

De Pikmin-reeks laat spelers kleine, plantaardige wezentjes commanderen om bijvoorbeeld vijanden aan te vallen en bruggen te bouwen. Het vierde deel laat spelers een eigen personage aanmaken waarmee de Pikmin kunnen worden aangestuurd. Er worden ook weer nieuwe Pikmin geïntroduceerd, zoals de ijs-Pikmin en Pikmin die in het donker licht geven, alsmede een hondje die spelers helpt en missies gedurende de nacht.

De eerste twee Pikmin-games zijn onlangs op de Nintendo Switch eShop verschenen. In september moeten de twee spelen gebundeld worden in een fysieke versie. Tevens staat er een gratis demo van Pikmin 4 op de Switch eShop. Pikmin 4 komt op 21 juli uit op Nintendo Switch.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
'Mobiele Overwatch-game in ontwikkeling'
Nieuws

'Mobiele Overwatch-game in ontwikkeling'

Zo wordt in het nieuwe boek van Jason Schreier gemeld

Blizzard zou een mobiele game binnen de Overwatch-franchise in ontwikkeling hebben.

Dat meldt de betrouwbare Bloomberg-journalist Jason Schreier in zijn nieuwe boek Play Nice: The Rise, Fall and Future of Blizzard Entertainment (via Dexerto), dat logischerwijs om Blizzard draait. Voor het boek heeft Schreier met meer dan driehonderd huidige en voormalige werknemers van het bedrijf gepraat.

"De Overwatch-ontwikkeling werd geleid door Walter Kong, die de release van de reguliere helden en content voor Overwatch 2 overzag, alsmede nieuwe projecten zoals een mobiele versie van de franchise", zo schrijft Schreier. Meer details geeft hij niet - het is daarbij ook niet duidelijk of het om een directe overzetting van Overwatch of Overwatch 2 gaat, of een nieuwe ervaring.

In het boek onthult Schreier ook dat er plannen waren om televisieseries gebaseerd op Overwatch, Diablo en Starcraft te maken in samenwerking met Netflix, maar dat dit uiteindelijk niet doorging omdat Blizzard Netflix aanklaagde omdat laatstgenoemde bedrijf de chief financial officier van Blizzard zou hebben 'gejat'.

Onlangs kwam ook al via het bovengenoemde boek naar buiten dat Blizzard aan een Starcraft-shooter zou werken. De game zou ontwikkeld worden door een team binnen Blizzard onder leiding van Dan Hay, de voormalige producent van de Far Cry-games die in 2021 vertrok bij Ubisoft. Schreier meldt in de podcast dat de game zover hij weet nog in ontwikkeling is - of in ieder geval toen hij het boek schreef. "Ze werken aan een Starcraft-shooter. Starcraft is niet dood bij Blizzard."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
PlayStation Plus Extra- en Premium-games van oktober bekend
Nieuws

PlayStation Plus Extra- en Premium-games van oktober bekend

Met o.a. Dead Island 2, Gris en Dino Crisis

Sony heeft aangekondigd welke spellen er later deze maand aan PlayStation Plus Extra en Premium worden toegevoegd.

Alle onderstaande spellen worden vanaf 15 oktober aan de service toegevoegd. Op PlayStation Blog kan men daarnaast meer over deze games lezen.

Deze games komen voor PlayStation Plus Extra- en Premium-leden beschikbaar:
Dead Island 2 | PS4, PS5
Two Point Campus | PS4, PS5
The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me | PS4, PS5
Gris | PS4, PS5
Return to Monkey Island | PS5
Ghostbusters: Spirits Unleashed | PS4, PS5
Firefighting Simulator The Squad | PS4, PS5
Overpass 2 | PS5
Tour de France 2023 | PS4, PS5
Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands | PS4

De volgende toevoegingen zijn specifiek voor PlayStation Plus Premium-leden:
The Last Clockwinder | PS VR2
Dino Crisis | PS4, PS5
Siren | PS4, PS5
R-Type Dimensions EX | PS4

Op PlayStation Blog vertelt Sony wat meer over het aanbod. Bovenstaande titels worden op 15 oktober aan de line-up toegevoegd.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nintendo houdt speeltest voor mysterieuze Nintendo Switch Online-functie
Nieuws

Nintendo houdt speeltest voor mysterieuze Nintendo Switch Online-functie

De test komt niet beschikbaar in Nederland en België

Nintendo heeft een speeltest aangekondigd voor een nog in mysterie gehulde functie binnen Nintendo Switch Online.

De test heet 'Nintendo Switch Online: Playtest Program' en mensen die lid zijn van Nintendo Switch Online en de Expansion Pack kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Nintendo zoekt naar zo'n tienduizend deelnemers.

Overigens zal de test vooralsnog alleen beschikbaar komen voor leden van achttien jaar en ouder uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Japan. Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Het lijkt er dus niet op dat de test in Nederland en België beschikbaar komt - in ieder geval niet in eerste instantie.

Details over wat de test precies inhoudt zijn er niet. "Men zal exclusieve software op hun eigen Nintendo Switch-systeem moeten downloaden om mee te kunnen doen", zo legt het bedrijf uit. De speeltest zelf gaat op 23 oktober van start en loopt tot 5 november.

Nintendo kondigde gisteren de Nintendo Sound Clock: Alarmo aan, een interactieve wekker met geluiden uit Nintendo-games. Daarnaast werkt het bedrijf achter de schermen aan de opvolger van de Nintendo Switch.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!