Pikmin 4-demo nu beschikbaar op Switch eShop
Nieuws

Pikmin 4-demo nu beschikbaar op Switch eShop

Volledige game verschijnt op 21 juli

Een demo voor Pikmin 4 kan nu gedownload worden via de Nintendo Switch eShop.

In de demo kan men het begingebied van het spel verkennen. Geboekte progressie kan meegenomen worden naar het uiteindelijke spel, dat op 21 juli uitkomt. Hieronder is daarnaast een nieuwe overzichtstrailer van de game te bekijken, waarin de verschillende eigenschappen van het spel worden getoond.

Pikmin 4 werd afgelopen najaar tijdens een Nintendo Direct-uitzending onthuld. De Pikmin-reeks bestaat sinds het eerste deel dat op de GameCube uitkwam en laat spelers kleine, plantaardige wezentjes commanderen om bijvoorbeeld vijanden aan te vallen en bruggen te bouwen. Het vierde deel laat spelers een eigen personage aanmaken. Er worden weer nieuwe Pikmin geïntroduceerd, zoals de ijs-Pikmin en Pikmin die in het donker licht geven, alsmede een hondje die spelers helpt en missies gedurende de nacht.

De eerste twee Pikmin-games zijn afgelopen week op de Nintendo Switch eShop verschenen. In september moeten de twee spelen gebundeld worden in een fysieke versie.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Fifa gaat samenwerking met Konami's eFootball aan voor esportstoernooi
Nieuws

Fifa gaat samenwerking met Konami's eFootball aan voor esportstoernooi

eFootball wordt de officiële game van Fifae World Cup eSports 2024

Voetbalorganisatie Fifa en game-uitgever Konami gaan een samenwerking aan om eFootball onderdeel te maken van het Fifae World Cup eSports-toernooi.

Dat hebben de bedrijven aangekondigd. Sinds EA en Fifa hun samenwerking in 2022 stop hebben gezet, is er geen officiële game met de Fifa-licentie meer beschikbaar. EA brengt sinds vorig jaar dan ook de EA Sports FC-spellen uit, en Fifa liet eerder al weten zelf met games te komen.

Die games zijn er echter nog niet, en tijdens de aankomende 2024-editie van Fifae World Cup eSports zal eFootball, de huidige voetbalfranchise van Konami, speelbaar zijn. De meest recente versie van de game heet simpelweg eFootball en is afgelopen september verschenen.

De kwalificaties voor de Fifae World Cup eSports beginnen vandaag, en later dit jaar zullen er twee toernooien rondom eFootball worden gehouden: eentje voor consoles en eentje voor mobiel. Meer informatie is te vinden op fifa.gg en de eFootball-website.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze aankondiging niet betekent dat eFootball een naamsverandering krijgt en officieel als Fifa door het leven zal gaan, of dat Konami toestemming heeft gekregen om officiële Fifa-games te maken. Toch is het een opvallende aankondiging, aangezien Konami met de PES-reeks jarenlang de grootste concurrent van EA's Fifa-reeks was.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Game Mania maakt toch geen doorstart en is definitief failliet
Nieuws

Game Mania maakt toch geen doorstart en is definitief failliet

Geen partijen zouden interesse tonen in het openhouden van de keten

Gamewinkelketen Game Mania maakt toch geen doorstart - de keten is dus definitief failliet.

Begin september vroeg Game Mania faillissement aan. De fysieke winkels in Nederland en België sloten meteen hun deuren, en de online winkel volgde kort daarna. Eind vorige maand deden er echter berichten de ronde dat meerdere bedrijven interesse hadden in een doorstart van Game Mania. Advocaat Steven Kerkhof maakte toen melden van diverse partijen die mogelijk de winkelketen in leven zouden willen houden in Nederland.

Inmiddels is echter duidelijk dat dit niet gaat gebeuren, zo blijkt uit een betaald artikel van RetailTrends (via Tweakers). Volgens curator Marjolein Oonk-Pallandt waren de hierboven genoemde partijen alleen geïnteresseerd in de inventaris van de winkels en hebben negen van hen een bod uitgebracht. Van de intentie om de winkelketen te laten voortleven is echter geen sprake - niemand heeft zich daarvoor gemeld.

In een column op Gamer.nl schreef redacteur Michel Musters over het feit dat hij het betreurt dat Game Mania zijn deuren sluit. Tegelijkertijd probeert hij de digitale toekomst te accepteren.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nintendo-wekker Alarmo nu te koop voor Switch Online-leden
Nieuws

Nintendo-wekker Alarmo nu te koop voor Switch Online-leden

De wekker kost 99,99 euro

Europese inwoners met een Nintendo Switch Online-abonnement kunnen nu het gisteren aangekondigde Nintendo Sound Clock: Alarmo aanschaffen.

Dat kan via de officiële Nintendo Store. Daar valt ook te zien dat het apparaat zoals verwacht 99,99 euro kost. Toen Alarmo gisteren werd aangekondigd werd er alleen een prijs van 99,99 dollar naar buiten gecommuniceerd.

Op de winkelpagina valt ook te lezen dat Switch-leden maximaal vier Alarmo-wekkers mogen bestellen. Aangezien de releasedatum in de winkel op 9 oktober staat, lijkt het er op dat de wekker meteen na bestelling verstuurd wordt. Vanaf medio januari 2025 komt de wekker ook voor mensen zonder Switch Online-abonnement beschikbaar.

Nintendo Sound Clock: Alarmo maakt eigenaren 's ochtends wakker met geluiden en muziek uit verschillende Nintendo-games. Er zijn 35 'scènes' om uit te kiezen die zijn geïnspireerd door Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 3, Pikmin 4 en Ring Fit Adventure. Door een Nintendo-account aan de wekker te linken kunnen er ook gratis scènes gebaseerd op Mario Kart 8 Deluxe en Animal Crossing: New Horizons worden gedownload.

Alarmo heeft motion sensor-technologie, waardoor het apparaat kan reageren op je bewegingen. Zo kunnen gebruikers de snooze aanzetten met een beweging en de wekker stoppen door op te staan. Daarnaast houdt de wekker ook allerlei gegevens over de slaap van de gebruiker bij, zodat men kunt zien hoeveel men beweegt in hun slaap. Ook kunnen er rustgevende geluiden worden aangezet om bij in slaap te vallen.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!