Nintendo's Shigeru Miyamoto draagt werk over aan 'nog jongere' werknemers

Nintendo's Shigeru Miyamoto draagt werk over aan 'nog jongere' werknemers

De mensen die eerst zijn werk deden worden ook ouder

Mario- en Zelda-bedenker Shigeru Miymoto laat weten dat hij, nu hij in november dit jaar 72 jaar oud wordt, zijn werkzaamheden steeds meer aan jongere generaties overdraagt.

Tijdens een meeting met aandeelhouders (vertaald door VGC) werd Miyamoto gevraagd naar zijn toekomst binnen Nintendo. "Ik waardeer je zorgen. Het maakt mij een beetje zenuwachtig om onder de oudste werknemers te horen, maar ik voel me comfortabel binnen het bedrijf."

Hij vervolgde: "Hoewel ik niet compleet afstand heb gedaan van gameontwikkeling, ben ik niet meer betrokken bij het dagelijks werk en laat ik dat over aan de jongere generatie. Deze transitie verloopt goed, maar zelfs de mensen waar ik mijn werkzaamheden aan heb overhandigd worden ouder, dus ik wil het aan nog jongere mensen overhandigen."

Overigens hoeven fans zich volgens Miyamoto niet druk te maken over de toekomstige kwaliteit van Nintendo-games. "Ik vind dat het overgeven van werk naar de volgende generatie soepel verloopt. We hebben jonge en briljante ontwikkelaars in huis."

Miyamoto werkt sinds 1977 voor Nintendo en heeft onder andere Super Mario, The Legend of Zelda, Star Fox, Donkey Kong en Pikmin bedacht. Hij was nog wel betrokken bij de ontwikkeling van Pikmin Bloom, alsmede The Super Mario Bros. Movie en de Super Nintendo World-pretparken.

In het gesprek met investeerders werd Nintendo ook gevraagd naar de steeds langer wordende ontwikkeltijden. Ook Nintendo geeft toe dat ontwikkeltijden steeds meer groeien vanwege complexere games. "We breiden dan ook uit en investeren meer." Het doel blijft echter "het ontwikkelen van leuke en vermakelijke games in een zo kort mogelijke tijdspanne."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Miyamoto werkt sinds 1997 voor Nintendo en heeft onder andere Super Mario, The Legend of Zelda, Star Fox, Donkey Kong en Pikmin bedacht.". Klopt dit wel? Mario en Zelda zijn beiden in de jaren 80 bedacht/uitgekomen en voor zover ik weet was Shigeru Miyamoto altijd al in dienst van Nintendo (hij is volgens mij nooit als ZZP-er daar aan de gang gegaan).

0
test

Waarschijnlijk een typo. Wikipedia zegt: Nintendo (1977–present)

0
test

Het was een typo inderdaad, moest 77 zijn! :) Excuses en aangepast.

0

Aanbevolen voor jou