Nintendo herroept Splatoon 3-toernooiwinst na racistische opmerkingen van winnaars

Nintendo herroept Splatoon 3-toernooiwinst na racistische opmerkingen van winnaars

Het team won al in april, maar in juni werden er racistische opmerkingen gevonden

Nintendo heeft enkele maanden na het Splatoon 3 World Championship 2024 de titel van de winnaars herroepen, nadat is gebleken dat meerdere leden van het winnende team racistische opmerkingen online maakten.

Afgelopen april werd het Splatoon 3 World Championship 2024 gehouden, waarin zes teams streden voor de winst. Het Noord-Amerikaanse team Jackpot won uiteindelijk, maar de uit vier spelers bestaande groep kwam afgelopen juni onder vuur te liggen nadat er op social media en gamefora racistisch taalgebruik van diverse teamleden werd gedeeld.

Nintendo heeft nu de winst van Jackpot afgekeurd. "We hebben vernomen dat bepaalde leden van Jackpot, dat recentelijk het Splatoon 3 World Championship 2024 won, zich op een manier hebben gedragen die niet past bij onze Community Guidelines tijdens het spelen van Splatoon 3. Daarom wordt de winst afgekeurd en ontvangt het team geen trofeeën daar bij horen."

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beetje raar, kan je niet beter eerst checken voordat ze uitgenodigd worden voor het toernooi op comments ipv achteraf? Ze hebben het hele traject doorlopen en waren uiteindelijk de winnaar en dan nu de prijs weer afpakken? Zet ze beter op de banlist en nodig ze de volgende keer niet meer uit. Misser van Nintendo in deze. (Kan ook dat er regels van het toernooi zijn waar ze aan moeten ook x aantal dagen nadat het klaar, dan geef ik ze groot gelijk)

1
test

Lijkt mij ook simpelweg een imagokwestie. Nintendo wil familievriendelijk zijn en elke controverse is er eentje te veel, dus nemen ze er direct afstand van. En terecht, lijkt mij. Schoolvoorbeeld van Nintendo en imago was bijvoorbeeld de 3DS mogelijkheden om tekeningen en foto's te versturen naar anderen en dat hiermee ook pornografisch materiaal werd gedeeld met kinderen. Swapnote heette dat. Korte samenvatting: https://www.youtube.com/shorts/cfT0glgwHvo

[Reactie gewijzigd door Larafin op 24 juli 2024 - 21:38]

0
test

Justice!

-2

Aanbevolen voor jou