Nintendo doet Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club uit de doeken

Nintendo doet Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club uit de doeken

Game verschijnt op 29 augustus voor Nintendo Switch

Nintendo heeft Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club officieel aangekondigd.

Vorige week hintte het bedrijf al naar de game middels een teaser, maar nu is bekend dat het om een nieuwe Famicom Detective Club-game gaat - de eerste nieuwe in vijfendertig jaar tijd.

De Famicom Detective Club-games - The Missing Heir en The Girl Who Stands Behind - verschenen oorspronkelijk in 1988 en 1989 in Japan. Hierin lossen spelers als een jonge man moorden op. Op de Switch verschenen remakes van de games, die ook in het Westen uitkwamen.

In het nieuwe deel, dat op 29 augustus voor Nintendo Switch verschijnt, wordt een scholier onder huiveringwekkende omstandigheden dood aangetroffen. Zijn hoofd is bedekt met een papieren zak, waar een griezelig lachend gezicht op is getekend. Deze verontrustende scène vertoont een opvallende gelijkenis met een terugkerend element in een reeks onopgeloste moorden, die 18 jaar eerder plaatsvonden. Naar verluidt waren deze moorden gepleegd door Emio (de glimlachende man), een moordenaar die volgens de stadslegenden zijn slachtoffers ‘een glimlach schenkt die eeuwig zal duren’. In de game proberen spelers als detective deze zaak op te lossen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou