Endless Ocean Luminous aangekondigd voor Nintendo Switch
Nieuws

Endless Ocean Luminous aangekondigd voor Nintendo Switch

Game verschijnt op 2 mei

De Endless Ocean-franchise keert terug met een nieuw deel, genaamd Endless Ocean Luminous.

Dat werd tijdens de Nintendo Partner Direct aangekondigd. In de game voor Nintendo Switch kunnen spelers weer duiken in de zee. Nieuw is dat dit deel online gameplay bevat en tot en met dertig spelers samen kunnen duiken. De game bevat vijfhonderd verschillende diersoorten.

Endless Ocean en vervolg Endless Ocean 2: Adventures of the Deep werden ontwikkeld door Arika en uitgegeven door Nintendo op de Wii. In de games duiken spelers in de oceaan om flora en fauna te verkennen. Daarbij viel vooral de grote hoeveelheid diversiteit qua aanwezige dieren op, van dolfijnen en walvissen tot pinguïns en haaien. De dieren vormen geen gevaar voor spelers.

Endless Ocean Luminous komt op 2 mei uit voor Nintendo Switch.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Fans speculeren dat nieuwe Grand Theft Auto 6-trailer vandaag uitkomt
Nieuws

Fans speculeren dat nieuwe Grand Theft Auto 6-trailer vandaag uitkomt

In GTA Online werd mogelijk gehint naar de datum 4 oktober

Fanatieke GTA-fans speculeren dat in de loop van vandaag de tweede trailer van Grand Theft Auto 6 wordt uitgebracht.

De fans baseren dit op het feit dat afgelopen zomer een scooter aan GTA Online, de online modus van Grand Theft Auto 5, werd toegevoegd. Op het nummerbord van die scooter valt 'OCT', een afkorting voor oktober, te zien, alsmede het cijfer 4 op de plek waar een 'A' moet staan in het woord 'pizza' - oftewel 4 oktober.

Rockstar heeft in het verleden wel vaker naar de komst van aankondigingen gehint in GTA Online. Zo werd in juni 2023 al gehint naar de komst van de eerste GTA 6-trailer via een in-game t-shirt. Het is dus niet zo vreemd dat fans naar hints zoeken voor de komst van een nieuwe trailer.

Grand Theft Auto 6 werd eind vorig jaar onthuld middels een eerste trailer, die ook hieronder bekeken kan worden. Toen werd al bekendgemaakt dat het spel ergens in 2025 uit zou komen en inmiddels is meermaals bevestigd dat de game in het najaar van dat jaar uitkomt. GTA 6 speelt zich af in Vice City en omstreken, gebaseerd op Miami in de Verenigde Staten, en draait om twee hoofdpersonages, Lucia en Jason. Het spel komt naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
News Tower grote winnaar op Dutch Game Awards 2024
Nieuws

News Tower grote winnaar op Dutch Game Awards 2024

Ook games als Bomb Rush Cyberpunk en The 7th Guest VR vielen in de prijzen

Het door Sparrow Night ontwikkelde News Tower is de grote winnaar van de 2024-editie van de Dutch Game Awards.

De awards werden vanavond uitgereikt tijdens de Dutch media Week te Beeld & Geluid in Hilversum. News Tower won awards voor beste game, beste gamedesign, beste audio en beste debuutgame.

In News Tower runnen spelers een eigen krant in New York, die wekelijks moet gevuld moet worden. Dat levert de nodige journalistieke afwegingen op. De Early Access-versie van de game kan nu op plekken als Steam en Humble Bundle aangeschaft worden voor 19,99 euro.

Bomb Rush Cyberpunk van Team Reptile won de award voor beste art in een game, terwijl The Score van The Smartphone Orchestra de award voor beste innovatie in de wacht sleepte. The 7th Guest VR van Vertigo Games won de award voor beste technologie, Jungle the Bungle van Hulan de award voor beste 'applied game' en King of the Bridge van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht-student Finn Schuuring de award voor beste studentengame.

Tot slot werden ook diverse Special-awards uitgedeeld om studio's, mensen of initiatieven die wat meer op de achtergrond spelen, maar wel belangrijk zijn voor de Nederlandse game-industrie, in de spotlight te zetten. Zo ontving Zuraida Buter de 'Inclusion Award' voor haar meerdere decennia aan inzet en advies in de industrie, en haar pogingen de industrie toegankelijker te maken voor onafhankelijke ontwikkelaars en vrouwen.

De Awesome Achievement-award gaat naar de Dutch Game Garden die vanaf volgend jaar zijn deuren sluit, terwijl @ranj is uitgeroepen tot beste studio. Derk de Geus ontving een award voor zijn prestaties in zijn carrière - na het bijna twintig jaar draaiende houden van een gamestudio nam hij sinds 2019 de Dutch Games Association op de schop als voorzitter. "In vier jaar tijd heeft Derk de DGA weer van de grond af opgebouwd en de solide basis gelegd waar de vereniging vandaag de dag op gedijt", aldus het persbericht.

De winnaars ontvangen naast een fysieke award ook een plek in de collectie van Beeld & Geluid, waar de games volgens de organisatie als "cultureel erfgoed voor de eeuwigheid bewaard worden".

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gran Turismo 7-update voegt drie nieuwe wagens toe
Nieuws

Gran Turismo 7-update voegt drie nieuwe wagens toe

Ook worden er nieuwe evenementen aan World Circuits toegevoegd

Vandaag verschijnt er een nieuwe gratis update voor Gran Turismo 7, waarmee onder andere drie nieuwe auto's aan de game worden toegevoegd.

Het gaat om de Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR 2004, Toyota HiAce Van DX 2016 en Nissan GT-R (R35) Premium Edition T-Spec 2024.

De update voegt verder nieuwe evenementen aan World Circuits toe, zoals de Sunday Cup (Tokyo Expressway - Central Clockwise), Nissan GT-R Cup (Circuit de Sainte-Croix - A) en Evolution Meeting (Kyoto Driving Park - Yamagiwa+Miyabi Reverse / Autodromo Nazionale Monza / Colorado Springs - Lake).

Spelers kunnen ook een nieuw menu voor de Audi-collectie verwachten (voor mensen met een Collector-level van 42 of hoger), Sophy-ondersteuning voor Brands Hatch Grand Prix Circuit en Dragon Trail - Seaside en Chicago als een Curation in Scapes. Alle informatie en meer beelden zijn op de officiële Gran Turismo-website te vinden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!