Eerste Nintendo Switch 2-beelden en -specificaties mogelijk gelekt

Eerste Nintendo Switch 2-beelden en -specificaties mogelijk gelekt

Is dit de eerste blik op de Switch-opvolger?

De eerste beelden en specificaties van de Nintendo Switch 2 zijn mogelijk online gedeeld.

De renders verschenen in eerste instantie op de Gaming Leaks and Rumors-subreddit en zijn inmiddels ook op andere plekken gedeeld, waaronder gameforum ResetEra. De renders zouden afkomstig zijn van een Discord-server van een Chinese fan die ze weer ontving van iemand die onder NDA stond - mogelijk een werknemer van een fabriek waar de console al wordt geproduceerd.

Op de beelden is een apparaat te zien die veel lijkt op de huidige Switch, maar met een groter scherm en magnetische knoppen om de nieuwe Joy-Cons aan de rest van het apparaat te bevestigen. Dat komt overeen met eerdere geruchten die over de nog naamloze console de ronde deden.

De mogelijke specificaties van de console werden ook online gedeeld en komen ook overeen met eerdere geruchten. Zo zou de hybride console 12 GB aan LPDDR5X RAM hebben en 256 GB aan flashgeheugen. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant zou er een USB-C-ingang zitten. Ook zou HDMI 2.1 worden ondersteund. Volgens bezoekers van ResetEra zou de gemiddelde kracht van de Switch 2 volgens deze specificaties tussen de PS4 Pro en Xbox Series S zitten wanneer de console in de dock zit, en net boven de PS4 wanneer de console als handheld wordt gebruikt.

Zoals gebruikelijk met dergelijke gelekte informatie is al het bovenstaande nog niet officieel bevestigd. Nintendo heeft de Switch-opvolger nog altijd niet officieel onthuld. Wel gingen er de afgelopen dagen steeds meer geruchten over een aankomende onthulling, mede gevoerd door andere geruchten dat de productie van de console zou zijn begonnen. Bronnen van VGC melden daarnaast dat de renders overeenkomen met wat Nintendo aan partners zou hebben verteld over het ontwerp van de Switch 2.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Is het heel ingewikkeld om de plaatjes van Twitter te halen en gewoon hier te posten?

0
test

Nee, helemaal niet. We hebben echter als redactieregel dat we geen gelekte foto's of screenshots zelf uploaden. Zolang ze ergens anders gehost worden - bijvoorbeeld X of YouTube - zijn wij alleen het doorgeefluik.

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 18 september 2024 - 11:57]

5
test

Ik begrijp dat je de opmerking sarcastisch bedoelde, maar ik als bezoeker van deze site vind ik het toch wel echt een pluspunt dat Michel er altijd als de kippen bij is, incl. context van het gelekte materiaal. X-profielen zoals のわの:げーみんぐ die volg ik niet haha.

3
test

Dat is aardig Aerofox! Ik heb het idee dat we er meestal vrij snel bij zijn ja, en context bieden is natuurlijk ook onze taak. Bedankt voor het compliment in ieder geval.

0

Het zijn geen foto's, maar mock-ups, oftewel zelfgemaakte modellen gebaseerd op de gelekte details, etc. Toch wel een verschilletje.

1
test

Fair enough, ik heb er 'beelden' en 'renders' van gemaakt. Thanks!

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 18 september 2024 - 12:24]

3

Np! Ik dacht ik geef het even aan, om wat meer duidelijkheid te scheppen.

1

Check even die laatste update in dat draadje dan.

0

Aanbevolen voor jou