3D-platformer Cavern of Dreams verschijnt deze maand op Switch
Nieuws

3D-platformer Cavern of Dreams verschijnt deze maand op Switch

Game kwam afgelopen najaar al uit op Steam

De 3D-platformer Cavern of Dreams komt op 29 februari uit voor Nintendo Switch.

Dat hebben uitgever Super Rare Originals en ontwikkelaar Bynine Studio aangekondigd. De game komt digitaal uit op de Switch eShop en gaat 12,79 euro kosten. Het spel verscheen afgelopen najaar al via Steam.

Cavern of Dreams is overduidelijk geïnspireerd door klassieke 3D-platformers uit het Nintendo 64 en PlayStation-tijdperk. Spelers besturen Fynn, een jonge draak die in een magische grot op zoek gaat naar de gestolen eieren waarin zijn toekomstige broertjes en zusjes zitten.

Spelers kunnen vier open 3D-levels verkennen, elk met een uniek thema, en allerlei puzzels en platformsecties klaren. In totaal moeten er veertig eieren gevonden worden, waarmee Fynn tevens nieuwe moves vrijspeelt.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Diablo 4 ontvangt straks PlayStation 5 Pro-update
Nieuws

Diablo 4 ontvangt straks PlayStation 5 Pro-update

De eerste game van Microsoft waarvan bevestigd is dat er een PS5 Pro-update voor verschijnt

Er zal een PlayStation 5 Pro-update voor Diablo 4 verschijnen, zo heeft Blizzard bevestigd.

Dat meldde Rod Fergusson, de senior vicepresident en manager van de Diablo-franchise, aan een fan op social media. "Ik krijg deze vraag de laatste tijd vaak. Ik ben blij dat ik kan vertellen dat Diablo 4 en (uitbreiding) Vessel of Hatred inderdaad 'PS5 Pro Enhanced' zullen zijn."

De verbeteringen die de PS5 Pro-update met zich mee zal brengen voor Diablo 4 zijn nog niet bekendgemaakt. Fergusson meldt echter dat "meer details op een later moment bekend worden gemaakt". Hij vertelde ook niet wanneer de PS5 Pro-update uitkomt - het is bijvoorbeeld niet bekend of dat meteen op release van de console is.

Diablo 4 is de eerste game die uitgebracht wordt door Microsoft waarvan is bevestigd dat er een PS5 Pro-update voor verschijnt. Voor deze bevestiging werd onder fans gespeculeerd of games van Microsoft Sony's pas aangekondigde console wel zouden ondersteunen, maar dat is nu dus duidelijk.

De PlayStation 5 Pro verschijnt op 7 november en gaat 799,99 euro kosten. De console komt zonder diskdrive, al kan hij wel uitgerust worden met de externe diskdrive die nu al te koop is. Deze diskdrive kost gemiddeld 120 euro. Daarnaast zit er geen standaard bij om de console op te plaatsen. De console wordt wel geleverd met een SSD-schrijf van 2TB en een draadloze DualSense-controller. Ook Astro's Playroom staat standaard geïnstalleerd op de console, zoals het geval is bij alle PS5-modellen.

De PlayStation 5 Pro leunt op drie verbeteringen ten opzichte van de huidige PS5-modellen: een grotere GPU, geavanceerde ray tracing en AI-upscaling genaamd PSSR. De grotere GPU zorgt volgens Sony voor 45 procent snellere rendering van gameplay, waardoor de ervaring "veel vloeiender" aanvoelt. De geavanceerde ray tracing zorgt er voor dat er dubbel zoveel en soms driedubbel zo snel lichtstralen getoond kunnen worden. PSRR, wat staat voor PlayStation Spectral Super Resolution, is een AI-gedreven opschalingstechnologie wat scherpere beeldkwaliteit op moet leveren.

De PlayStation 5 Pro moet zowel bestaande als nieuwe games verbeteren door ze met een hogere framerate en meer details uit te rusten. Daarbij kunnen meer dan 8500 PlayStation 4-games gebruikmaken van 'PS5 Pro Game Boost', waardoor de prestaties van deze games gestabiliseerd of verbeterd worden. Games die gratis updates ontvangen voor de PS5 Pro krijgen een 'PS5 Pro Enhanced'-label in de PlayStation Store.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Vrolijke nieuwe trailer van Mario and Luigi Brothership te zien
Nieuws

Vrolijke nieuwe trailer van Mario and Luigi Brothership te zien

Game verschijnt op 7 november voor Nintendo Switch

Nintendo heeft een feestelijke nieuwe trailer van het aankomende Switch-spel Mario and Luigi Brothership uitgebracht.

De video is een halve minuut lang en verschillende personages, waaronder natuurlijk Mario en Luigi zelf, Bowser en Princess Peach.

Mario and Luigi Brothership speelt zich af in Concordia. Mario en Luigi varen op Zeiland - deels schip, deels eiland - om hier verschillende eilanden te bezoeken, met tropische regenwouden en bruisende steden.

Eerder bleek al dat Brothership deels wordt ontwikkeld door mensen die aan de oorspronkelijke Mario and Luigi RPG-games hebben gewerkt. De oorspronkelijke Mario and Luigi-games werden ontwikkeld door Alpha Dream. Die studio, die onafhankelijk was en alleen met Nintendo samenwerkte voor de reeks, is echter in 2019 failliet gegaan.

Mario and Luigi Brothership verschijnt op 7 november voor Nintendo Switch.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Lords of the Fallen-vervolg wordt volgend jaar onthuld
Nieuws

Lords of the Fallen-vervolg wordt volgend jaar onthuld

Eerder werd al bekendgemaakt dat de game in 2026 moet verschijnen

Het vervolg op de in 2023 verschenen game Lords of the Fallen wordt volgend jaar onthuld.

Dat heeft uitgever CI Games bevestigd. Afgelopen juni kondigde het bedrijf al aan dat het vervolg in ontwikkeling is, in 2026 uit moet komen en dat Epic Games de exclusieve distributierechten op pc heeft. Naast dat het spel op Epic Games Store verschijnt, komt de game ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers heeft CI Games nu nog wat meer details naar buiten gebracht, waaronder het nieuws dat het spel volgend jaar onthuld moet worden en dat de ontwikkeling van de game inmiddels volledig is gestart bij Hexworks. Daarbij wordt er "een commerciëlere grafische stijl en verhaal" aangehouden en zouden de productiewaarden zijn verhoogd. Ook moet de game wederom als singleplayer- en co-op-spel gespeeld kunnen worden.

Lords of the Fallen is al een reboot nadat in 2014 een game met dezelfde naam verscheen. De in 2023 verschenen game speelt zich duizend jaar na het origineel af in een spelwereld hebben die meer dan vijf keer zo groot is. Deze wereld is verdeeld over een wereld voor levenden en een wereld voor de doden. Naast typische rpg-elementen zoals een uitgebreid gevechtssysteem en de mogelijkheid om personages naar eigen smaak aan te passen, bevat het spel ook online co-op voor twee spelers. De gevechten in de game worden daarbij vaak met soulslikes vergeleken.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!