Game info

World of Warcraft: Cataclysm

World of Warcraft: Cataclysm is de derde uitbreiding voor de in 2005 uitgebrachte Massively Multiplayer Online Role-Playing Game World of Warcraft. In Cataclysm woedt de strijd tussen de Horde en de Alliance stevig voort, maar ook worden er in dit nieuwe deel weer diverse elementen toegevoegd én aangepast. Dit keer krijg je geen nieuw continent voorgeschoteld, maar worden de regio’s Kalimdor en Eastern Kingdoms compleet op de schop genomen. Het kwaad keert terug in de vorm van Deathwing en hij heeft niets anders dan slechte bedoelingen. Deathwing zorgt ervoor dat er een cataclysme in gang wordt gezet. Aardbevingen vernietigen bestaande dorpjes en de meest dorre plekken worden ineens subtropisch. De wereld zoals je je die op dit moment nog voor de geest haalt, zal nagenoeg helemaal verdwijnen. Naast de totaal veranderde omgeving van Azeroth, kent Cataclysm nog andere vernieuwingen. Zo worden er twee nieuwe speelbare rassen geïntroduceerd. De Goblins verschijnen aan de zijde van de Horde, terwijl de Alliance hulp krijgt van de weerwolfachtige Worgen. Daarnaast gaat de levelgrens omhoog naar 85, maak je kennis met minimaal vijf nieuwe gebieden, kun je je uitleven in diverse nieuwe (raid)instances en mag je weer heel wat uurtjes steken in honderden nieuwe quests. Ook kun je je verdiepen in het nieuwe beroep Archaeology en kun je nu met je hele Guild Achievements halen om op die manier bepaalde extra’s vrij te spelen.

Nieuwste review

World of Warcraft Cataclysm is een tot in de puntjes verzorgde uitbreiding van deze MMO en kan gedachteloos gekocht worden door iedere gevorderde fan. Ook beginners halen veel plezier uit de Worgen- en Goblin-rassen. Toch kunnen zij rustig wachten met de aanschaf tot ze zeker weten dat de game iets voor hen is. 90 procent van de verbeteringen in de gebieden van level 1 tot 60 kunnen zij namelijk spelen met enkel een ‘standaard’ World of Warcraft-doos.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Worgen en Goblins-beginnergebieden zijn fantastisch. Heel veel nieuwe quests, nieuwe dungeons en PvPbattlegrounds.
  • Minpunten
  • World of Warcraft-spelersgemeenschap niet erg vriendelijk. Archeologie-professie valt tegen. Goblingebied doet te veel zijn best grappig te zijn.

Artikelen

Screenshots