Game info

Wolfenstein

In Wolfenstein kruipt de speler in de huid van BJ Blazkowicz, die een harde strijd met Nazi’s uitvecht. Samen met een aantal leden van het verzet probeert BJ een basis van de Nazi’s aan te vallen om zo hun kwaadaardige plannen een halt toe te roepen. Om de strijd te winnen, heeft BJ de beschikking over normale wapens en speciale krachten. De wereld kent namelijk twee verschillende dimensies, waar BJ constant tussen wisselt. Er is de realistische wereld van de Tweede Wereldoorlog, waarin BJ beschikt over klassieke wapens uit die periode. Daarnaast is er de ‘Veil’, een alternatieve dimensie waar alles in een groene waas gehuld is. Hier heeft BJ de beschikking over speciale krachten en futuristische wapens, die gebruikt kunnen worden om de gevaarlijke Nazi’s en enge monsters te verslaan. Het wisselen tussen de twee dimensies speelt een belangrijke rol in deze First Person Shooter. Spelers zijn vrij om te kiezen hoe de Nazi’s bestreden worden, omdat er verschillende paden te volgen zijn in de levels. Dit concept wordt extra verdiept doordat er in de Veil geheime paden te vinden zijn. Doordat de Veil slechts een beperkte tijd te betreden is, is het verstandig deze kracht strategisch in te zetten.

Nieuwste review

Bij Wolfenstein hink je constant op twee gedachten. Soms biedt het spel zoveel nazi’s en vuurkracht dat je even vergeet dat de Tweede Wereldoorlog allang voorbij is, op andere momenten zou je B.J. Blazkowicz het liefst zelf een kogel door zijn kop jagen nadat je voor de zoveelste door dezelfde straat in Isenstadt moet lopen. Toch kunnen we niet ontkennen dat we het grootste gedeelte van Wolfenstein met plezier hebben gespeeld. Een degelijke aanvulling op een klassieke serie.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Genoeg vuurkracht om zelf een Wereldoorlog te beginnen. Sfeervolle locaties. Nazi’s afknallen is en blijft nog steeds een leuk tijdverdrijf
  • Minpunten
  • Kunstmatige intelligentie is om te huilen. Zeer beperkte multiplayer. Backtracking

Artikelen

Screenshots