Game info

Wii Chess

In Wii Chess kun je je schaakkwaliteiten meten met die van de Wii. En de spelcomputer zal je genoeg tegenstand bieden, dit schaakspel maakt namelijk gebruik van Loop Express. Dit is een overzetting van de "Loop Chess Engine", die in 2007 derde werd in de wereldkampioenschappen voor schaakcomputers. Uiteraard is het niet alleen mogelijk om het op te nemen tegen de Wii. Wii Chess kun je ook tegen een menselijke tegenstander spelen. Dit kan thuis in de huiskamer, maar ook kun je tegen andere Europeanen spelen in de online modus. Als je schaakspel nog verbetering nodig heeft, dan kan Wii Chess je daarbij helpen. Je kunt elk potje dat je speelt namelijk opnemen, herkijken en zelfs herspelen. Op deze manier kun je je eigen spel ontwikkelen en het je tegenstanders, zowel computergestuurd als menselijk, nog moeilijker maken.

Nieuwste review

Wii Chess biedt de speler erg weinig. Het is absoluut niet genoeg om dertig euro voor te vragen. Toch is het een van de weinige games die je online kunt spelen. Joepie!

2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Online gameplay. Schaken blijft een goed spel
  • Minpunten
  • De manier waarop Nintendo het spel naar de Wii heeft gebracht is armoedig. De prijs is schandalig. Het achtergrondmuziekje is verschrikkelijk irritant

Artikelen

Screenshots