Game info

Valkyrie Profile 2: Silmeria

Honderden jaren voor het verhaal van Lenneth hebben de goden een andere saga verborgen. De walkure Silmeria was ooit loyaal aan Odin, maar nadat een incident zorgde voor een conflict, incarneerde Odin haar als mens. De menselijke ziel die Silmeria’s ziel zou dragen was Alicia, prinses van Dipan. Normaal gesproken had Silmeria’s bewustzijn weggestopt moeten zijn, haar geest in slaaptoestand totdat ze werd opgeroepen door de goden. Door de gedwongen migratie ontwaakte Silmeria’s geest echter in Alicia, waardoor twee zielen in één lichaam zitten. De ziel die zou zijn weggestopt is ontwaakt, een situatie die Odin niet lang zal negeren. Deze tweede Valkyrie Profile-game introduceert het nieuwe Photon Action System en voegt dit toe aan de klassieke side-scrolling actie die ook in de eerste game te vinden is. Photons breiden de actie uit en resulteren in uitdagende puzzels. Ook “sealstones” is een nieuw gameplayelement. Deze beïnvloeden de natuurwetten in kerkers en brengen daardoor meer strategie in het spel.

Nieuwste review

Valkyrie Profile 2 is zeker geen toegankelijke game, maar iedereen die dit product met liefde benadert, zal zeker niet teleurgesteld worden. Het verhaal is interessant, de setting is boeiend, maar het geheel komt niet echt lekker uit de verf door wat platvloerse personages. De game is wel een lust voor de zintuigen en weet op geheel eigen wijze een originele insteek te geven aan het vechten en het doorkruisen van je wereld. De game kan bij vlagen wat pittig zijn, waardoor veel vechten een noodzaak wordt, maar dit is niet enorm erg, gezien het fantastische vechtsysteem.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Boeiend verhaal.... Prima uitgewerkt vechtsysteem. Grafisch puik
  • Minpunten
  • ...maar helaas blijven de personages zo plat als papier. Niet echt gevoel van exploratie. De game wordt snel te moeilijk

Artikelen

Screenshots