Game info

Total War: Rome 2

Total War: Rome 2 verschijnt in 2013 en is het vervolg op de strategiegame Rome: Total War uit 2004.De game wordt wederom ontwikkeld door The Creative Assembly en uitgegeven door Sega. Volgens de ontwikkelaar werkt heet meet het grootste budget tot nu toe en kunnen spelers hun eigen keizerrijk grootschalig uitbouwen. Belangrijke historische figuren nemen ook deel aan het verhaal. Er kunnen verschillende facties gekozen worden, zoals de Germanen en de Romeinen, die het vervolgens tegen elkaar uitvechten om de macht over een gebied te krijgen. Verschillende facties bevatten ook diverse stammen of huizen, waardoor spelers nog specifieker voor een bepaalde speelstijl kunnen gaan. De gevechten zijn in Rome 2 nog gedetailleerder en grootser, doordat gezichten van soldaten worden gemotion captured en er meer tijd is besteed aan de animaties. Zeeslagen en landgevechten staan met elkaar in verbinding, waardoor schepen kunnen aanmeren op het land en het gevecht daar voortgezet kan worden.

Nieuwste review

Rome 2 is het product van jaren ervaring én het werk van een studio die nu eindelijk de perfecte harmonie heeft gevonden tussen turn-based en RTS. De makers hebben sommige onderdelen drastisch veranderd, maar hiermee wel een game gecreëerd die je op ieder moment kan en weet te verrassen en vooral heel diepgang biedt.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Alle onderdelen voelen nu als één gigantische game aan, meer controle over jouw rijk, meer diepgang en minder generiek, (zee)gevechten zijn vooral heel spectaculair
  • Minpunten
  • Kleine haperingen tijdens het spelen, formaties maken werkt niet perfect

Artikelen

Screenshots