Game info

The World Ends With You

In de actie-RPG The World Ends With You speel je met de held, Neku, die wakker wordt in Shibuya, een wijk in Tokio. Hij is verward en weet niet hoe hij daar terechtgekomen is. Hij krijgt vervolgens een bericht op zijn telefoon waarin staat dat hij niet langer zal bestaan, tenzij hij een bepaalde missie voltooit. Omdat zijn leven ogenschijnlijk op het spel staat duikt Neku de drukke neonverlichte straten va Shibuya in om zijn opdracht te volbrengen. Op zijn avontuur komt Neeku vele kleurrijke personen tegen die hem bijstaan en die tegen hem strijden. Het vechtsysteem The World Ends With You maakt op een unieke manier gebruik van de touchscreen en de microfoon. Neku kan bewoners van de stad manipuleren door hun gedachten te lezen en sturen, ook kan Neku objecten verplaatsen met zijn brein. De gevechten worden bijgestaan door opzwepende muziek die de vaart in het spel houdt. De items die je vindt kun je ruilen voor andere items in de stad of je kunt ze uitwisselen met een vriend door middel van Wi-Fi. Deze toepassing zorgt er ook voor dat je minigames kunt spelen met vier man en save-games kunt uitwisselen.

Nieuwste review

The World Ends With You is een spel waarvan je er jaarlijks maar een paar zult tegenkomen. De ontwikkelaar neemt in tegenstelling tot andere partijen het DS-systeem serieus en heeft duidelijk heel wat moeite gestopt in het produceren van deze game. Naast een perfect kloppend visueel plaatje beschikt het spel over een uitmuntende soundtrack en een diepgravende gameplay. De mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad op elk moment aan te passen en het unieke levelsysteem zorgen er tevens voor dat deze game niet enkel door de harde kern gesmaakt zal worden. Een prachtige titel in alle opzichten.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Audiovisueel zwaar indrukwekkend. Gevechten diepgaand en divers. Toegankelijk voor alle partijen. Erg complete spelervaring. Multiplayeropties aanwezig
  • Minpunten
  • In het begin een overvloed aan informatie

Artikelen

Screenshots