Game info

The Cave

The Cave is een platform-adventure-game waarin spelers op avontuur gaan in een levende, pratende grot. In deze grot bevinden zich onder meer een pretpark, een middeleeuws kasteel en een kernraket, waar spelers al rennend, springend en puzzelend diverse obstakels moeten zien te overkomen. Spelers beleven dit avontuur met drie personages die zij zelf uit een groep van zeven kunnen kiezen: The Knight, The Twins, The Time Traveller, The Adventurer, The Hillbilly, The Monk en The Scientist. Elk personage heeft zijn eigen vaardigheden en kwaliteiten.

Nieuwste review

The Cave is een bijzonder onderhoudend downloadbaar avontuur geworden waar duidelijk met hart en ziel aan gewerkt is. De humor, het vernuftige spelsysteem, de leuke puzzels en de feilloos afgewerkte visuele presentatie; alles wat je verlangt van een adventure-game is hier te vinden. Dat maakt het best te behappen dat de paar uurtjes initieel vermaak (voordat je er nog eens induikt voor de complete ervaring) een handvol schoonheidsfoutjes bevatten.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Visueel prachtig afgewerkt tot divers geheel, humor, puzzels zakken nooit door de ondergrens, vernuftig (multiplayer) spelsysteem
  • Minpunten
  • Dezelfde puzzels voelen tijdens een tweede (of derde) playtrough aan als werk, soms veel wandelen

Artikelen