Game info

The Ball

In The Ball ben je een archeoloog in 1940 die vast komt te zitten in een vulkaan. De vulkaan blijkt een ruïne te herbergen die eeuwenlang verborgen is gebleven van de mens. Hier vindt de archeoloog twee mystieke ballen die speciale krachten blijken te bezitten. Door de ballen te besturen kan hij puzzels oplossen, vallen ontwijken en vechten tegen de vele kwaadaardige wezens die in de grot wonen. Hoe dieper hij bij de kern van de vulkaan komt, hoe meer grote geheimen hij ontrafelt. The Ball biedt acht levels vol actie. Naast standaard vijanden als mummies en apen, vecht je ook tegen uiteenlopende grote eindbazen. Minstens zo belangrijk als de actie, is echter het oplossen van puzzels. De speler zal hierbij creatief moeten zijn en werken met zijn omgeving. Zo is er een puzzel waarin een object tot ontploffing moet worden gebracht door de bal in de olie te dompelen, een oliespoor te trekken naar het object en dit aan te steken.

Nieuwste review

Hoewel de latere puzzels best vermakelijk zijn, komt The Ball veel te traag op gang om je als speler echt geïnteresseerd te houden. De puzzels zijn simpel en herhalend en het vechten met een gigantische bal als enige wapen komt niet goed uit de verf. Ondanks een toffe setting schiet deze indie-game dan ook flink tekort, zeker in vergelijking met soortgelijke puzzelgames als Portal.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Azteekse setting is origineel, latere puzzels bieden uitdaging
  • Minpunten
  • Puzzels zijn vaak te simpel en repetitief, gevechtsmechaniek werkt niet echt, je zit de hele tijd met een gigantische bal voor je neus

Artikelen

Screenshots