Game info

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Dit semi-realistische schietspel speelt zich af in de nabije toekomst waarin Tsjernobiel voor de tweede keer in de geschiedenis getroffen wordt door een nucleaire ramp. Het geïnfecteerde gebied, kortweg de ‘Zone’ genoemd, spreidt zich steeds verder uit en het leger doet er alles aan iedereen uit het gebied te weren. Sommige dappere individuen weten zich echter toch toegang te verschaffen tot het gevaarlijke gebied, ondanks de inspanningen van het leger. Zij worden Stalkers genoemd. Slechts een aantal keerde terug, maar bracht wel vreemde objecten mee en de boodschap dat het gebied niet alleen geïnfecteerd was, maar dat er ook mutanten rondzwierven. De speler neemt de rol aan van zo'n 'stalker', een soort jager op zoek naar vreemde objecten om deze vervolgens aan de hoogste bieder te verkopen. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl bevat naast een heleboel ontwikkelde wezens, ook een groot aantal kilometers aan spelgebied. Apart hieraan is dat de ‘Zone’ steeds veranderd omdat er giftige golfen rondhangen en steeds geïnfecteerde gedeelten bijkomen. In STALKER is bijvoorbeeld een dag/nacht overgang verwerkt, waardoor de omgeving sowieso steeds anders oogt. Het spel is voorzien van een non-lineair plot met meerdere einden. STALKER is dan ook niet echt een schietspel, maar meer een 3D actie/avonturen spel met RPG elementen. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl kent, net als het merendeel van de first-person shooters, een multiplayermodus. Deze is speelbaar tot en met 32 man tegelijk.

Nieuwste review

Het zijn lange jaren geweest voor mensen die telkens maar teleurgesteld zijn door het uitstellen van S.T.A.L.K.E.R. Maar nu de game eindelijk verschijnt is het nog steeds de unieke, grootse ervaring geworden waar we allemaal op gehoopt hebben. S.T.A.L.K.E.R. is met liefde gemaakt, en het is eigenlijk zeer bijzonder dat zo’n speciaal spel voor hetzelfde geld in de winkels ligt als snel ontwikkelde uitmelkproducten. Gamers die ook maar half iets verwachtten van de game en dachten dat na al het uitstel succes niet meer mogelijk zou zijn, hebben ongelijk gekregen. Iedereen zou zich moeten storten op het fantastische avontuur dat The Zone biedt.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Gigantische speelomgeving. Goede mix tussen role-playing en first-person shooter. The Zone kent een unieke dynamiek. Sfeervolle en gedetailleerde graphics. Vrijheid voor eigen missie-aanpak
  • Minpunten
  • Tand des tijds niet honderd procent doorstaan

Artikelen

Screenshots