Game info

Space Hulk

Space Hulk is gebaseerd op het populaire bordspel en speelt zich af in het Warhammer 40,000-universum. De game is een driedimensionale turn based strategygame dat het klassieke claustrofobische bordspel voor zowel singleplayer als multiplayer nabootst. Spelers kunnen het tegen elkaar opnemen op PC, Mac en iOS en kunnen ook online tegen elkaar spelen tussen de verschillende versies. De game speelt zich af in de geïsoleerde gangen van een verlaten, verloren ruimteschip. Spelers nemen controle over een klein leger aan Space Marine Terminators om de vele hordes aan buitenaardse Genestealers tegen te gaan. De game bevat een verhaal gebaseerd op Sin of Damnation, coöperatieve multiplayerlevels tegen de computer AI, een head-to-head multiplayer dat het bordspel nabootst en een level editor met de mogelijkheid om de levels met vrienden te delen.

Nieuwste review

Space Hulk biedt als videogame geen enkele meerwaarde ten opzichte van het bordspel en is op veel vlakken zelfs inferieur. De traagheid van het fysieke spel vertaalt zich niet goed naar een digitale versie, met logge en saaie potjes tot gevolg. Dat het er ook nog eens ongeïnspireerd en sfeerloos uitziet vergeven we, maar dat de belangrijke multiplayer geteisterd wordt door technische problemen kunnen we niet door de vingers zien. Wel jammer, want in principe is het strategisch best een interessante en eigenzinnige titel.

4,5
Score
45
Score: 45
  • Pluspunten
  • Strategisch interessant, eigenzinnig
  • Minpunten
  • Grafisch beroerd, gedateerde en saaie gameplay, online multiplayer heeft last van bugs en technische problemen, traag, stemacteurs, geen leveleditor, sfeerloos

Artikelen

Screenshots