Game info

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Sonic & All-Stars Racing Transformed is de opvolger van de kartgame Sonic & Sega All-Stars Racing. In de game stappen spelers in speciale auto's die kunnen veranderen in speedboten en vliegtuigen. Dit gebeurt automatisch op bepaalde momenten wanneer de zestien circuits transformeren. De game voegt aan de bekende personages van het vorige deel - waaronder Sonic, Dr. Eggman en AiAi - een aantal nieuwe racers toe. Hieronder bevinden zich Gilius Thunderhead uit Golden Axe en Vyse uit Skies of Arcadia. Er zijn meer dan twintig personages in de game te vinden. Die personages nemen het met een groot arsenaal aan vernietigende wapens tegen elkaar op. Er is vaardigheid nodig om deze te mikken, schieten, ontwijken en blokkeren. Ook zijn de All-Star Moves terug: hoe beter en hoe stijlvoller je racet, hoe krachtiger de move.

Nieuwste review

Mario Kart naar de kroon steken is al een prestatie op zich, en daarmee slaagt Sonic & All-Stars Racing Transformed in wat z’n voorganger net niet lukte. Dat doen in de gedaante van een prachtig eerbetoon aan grote en minder grote namen van Sega, met uiterst indrukwekkende parcoursen en oerdegelijke gameplay, is al helemaal bewonderenswaardig. Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van deze met liefde gemaakte, uitgebreide arcade racer.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Groots eerbetoon aan vele hoogtepunten uit Sega’s historie; waanzinnig ontworpen circuits; even toegankelijke als diepgaande mechanics; gros van het spel speelbaar in splitscreen multiplayer
  • Minpunten
  • Mist her en der de nodige afwerking

Artikelen

Screenshots