Game info

Shadow Complex

In Shadow Complex volg je de held Jason Fleming, die op zoek is naar zijn verdwenen vriendin. Hij ontdekt tijdens zijn zoektocht per ongeluk de geheime schuilplaats van een Franse terroristische groepering. Deze groep heeft plannen om de Verenigde Staten totaal te verwoesten en Fleming neemt de nobele taak op zich om deze plannen te verijdelen. Hierbij komt het goed van pas dat Fleming een stoer bepantserd pak vindt, waarmee hij de terroristen te lijf kan gaan. Daarnaast krijgt Fleming ook de beschikking over allerlei handige vaardigheden, zoals de mogelijkheid om een driedubbele sprong te maken. Hierdoor staat Fleming zijn mannetje in de gevechten met vijanden en kan hij bovendien allerlei geheimen in de omgevingen ontdekken. Shadow Complex is een side-scrolling shooter die elementen uit de Metroid- en Castlevania-series leent en daar een flink arsenaal aan wapens aan toevoegt. De game wordt van de zijkant getoond, maar bevat wel driedimensionale animaties. De gameplay is zo vormgegeven dat de speler gestimuleerd wordt om te zoeken naar geheime passages en verborgen voorwerpen. In totaal zijn er meer dan 120 verschillende upgrades te vinden, die er allemaal voor zorgen dat Fleming net iets beter opgewassen is tegen de vele gewone vijanden en grote eindbazen.

Nieuwste review

None

Shadow Complex is een titel die laat zien dat een 2D-shooter bestaansrecht heeft in deze tijd van 3D-geweld. Het achtergrondverhaal komt goed uit de verf, de invloeden van Metroid en Castlevania geven het iets klassieks en het geheel kent een hoge graad van herspeelbaarheid. De hulpmiddelen die geboden worden werken goed en maken het spel toegankelijk voor een brede groep van spelers. Het spel is echter niet perfect door de onhandige richtmechaniek voor vijanden op de achtergrond. Toch heeft Microsoft een topgame in handen met een zacht prijskaartje. Shadow Complex is dan ook een voorbeeld van hoe XBLA-games zouden moeten zijn.

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Hulpmiddelen halen frustratie uit het spel. Puzzels zijn echte hersenkrakers. Talloze details geven game hoge productiewaarde
 • Minpunten
 • Richtsysteem werkt niet in 3D

Artikelen

  16:21
  8
  16:21
  8
  Nieuws
  Shadow Complex Remastered gekeurd door PEGI
  11:36
  1
  Review
  11:36
  1
  Review
  Shadow Complex

Screenshots Xbox Live Arcade