Game info

Resistance 3

First-person shooter Resistance speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid in de 20e eeuw, waarin een geëvolueerd buitenaards virus genaamd Chimera de wereld overheerst. Door dit virus zijn vrijwel alle levensvormen in Europa en de Verenigde Staten gemuteerd in monsters. Het derde deel zet je in de schoenen van de soldaat Joseph Capelli, die in een bijna volledig door Chimera ingenomen Verenigde Staten een laatst tegenaanval doet. In Resistance 3 kun je als speler weer kiezen uit verschillende wapens, al zijn het deze keer geen professionele geweren maar eerder noodoplossingen, gemaakt van de materialen die nog beschikbaar zijn. Een van de nieuwe wapens is de Mutator, die biologische mist schiet en vijanden kan laten exploderen. De multiplayer van het spel kent een aantal standaardmodi zoals deathmatch en een modus waarin specifieke opdrachten uitgevoerd moeten worden. Tot zestien spelers vechten het daar uit op locaties die ook in de singleplayermodus aan bod komen, evenals een aantal geheel nieuwe gebieden. Het is in Resistance 3 ook mogelijk om het verhaal samen met een vriend of andere speler door te spelen; dit kan online en in splitscreen. Resistance 3 is zowel in 3D te spelen als met de PlayStation Move, waarbij de Move-controller als het geweer dient dat hoofdpersoon Capelli vasthoudt.

Nieuwste review

Mocht Resistance 3 inderdaad het laatste deel uit de serie van de hand van ontwikkelaar Insomniac games zijn, dan kan het zonder enige gêne terugkijken op een waardige serie. Een die niet uitging als een nachtkaars, maar als een tonnetje kruitpoeder. Soms is het wat ongeraffineerd en af en toe doet de game wat rare dingen, maar aan het einde van de rit heb je genoten, geschreeuwd en gelachen. En dat is meer dan we hadden verwacht van een ontwikkelaar die drie delen terug nog begon zonder ervaring in het genre.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Uitgebreide online modus houdt stand tussen concurrentie, diversiteit aan situaties en wapens, coöperatief heerlijk zonder balans te verliezen
  • Minpunten
  • Niet altijd even consistent in kwaliteit, een vijand neerschieten mist de illusie van fysieke beleving

Artikelen

Screenshots