Game info

Project X Zone

Project X Zone (uitgesproken als Project Cross Zone) is een strategische role-playing game met personages uit diverse games van Sega, Capcom en Namco Bandai die in tweetallen gevechten aangaan. Capcom brengt de tweetallen Ryu en Ken (Street Fighter), X en Zero (Mega Man), Demitri and Dante (Darkstalkers en Devil May Cry), Chris en Jill (Resident Evil). Sega komt met Shinguji Sakura en Ogami Ichiro (Sakura Wars), Pai en Akira (Virtua Fighter), Kurt en Riela (Valkyria Chronicles), Ulala en Touma (Space Channel 5 en Shining Force EXA). Namco Bandai brengt Sanger Somvold (Super Robot Wars), Jin en Ling Xiaoyu (Tekken), Kos-Mos en T-elos (Xenosaga), Yurie en Estel (Tales of Vesperia), Kaito en Black Rose (.hack).

Nieuwste review

Project X Zone vergeet de ‘tactical’ en ‘strategy’ in tactical turn-based strategy te stoppen. Het loopt daardoor diepgang mis in een game die alle potentie had om te scoren. Daarbovenop vallen nog eens een gebrek aan uitdaging en variatie, maar het zijn allemaal zaken die de uitgebreide cast personages voor een deel weet op te vangen. Dat krijg je dus, als je de stallen van Namco Bandai, Capcom én SEGA volledig plundert voor eigen gewin.

6,5
Score
65
Score: 65
  • Pluspunten
  • Geslaagde presentatie, honderden bekende personages uit de gamegeschiedenis, speelt ondanks de vele dialogen toch verrassend soepel door
  • Minpunten
  • Gebrek aan diepgang, beknopte missies missen uitdaging en variatie, zelfs voor de grootste seksist iets teveel tieten

Artikelen

Screenshots