Game info

Odin Sphere

Odin Sphere is een actie-RPG met een unieke visuele stijl. De vormgeving van de game is geïnspireerd op de Renaissance, de periode in de Europese geschiedenis waarin de kunst, wetenschap en literatuur opbloeiden. De naties van de spelwereld Erion hebben een rumoerig verleden waarin verschillende koningen en koninginnen met elkaar in conflict zijn geraakt. Het loopt op een dag uit de hand en twee naties raken verzeild in een oorlog. Deze gebeurtenis blijkt deel te zijn van een profetie, waarin beschreven wordt dat de oorlog leidt tot het einde van de wereld. De fantasiewereld waarin de game zich afspeelt introduceert vijf verhalen die samen een episch verhaal vormen waarin macht, verdriet en liefde een grote rol spelen. Speel onder andere als de dochter van Odin en ontdek het mysterie achter de profetie, om deze vervolgens tegen te houden. De game is volledig tweedimensionaal en bevat een gevechtssysteem dat de speler beloont op basis van zijn snelheid en stijl. Een alchemiesysteem zorgt daarnaast voor extra diepte, doordat je hiermee extra items kunt maken.

Nieuwste review

Al met al kan gezegd worden dat Odin Sphere een game is uit duizenden. Het spel is het perfecte voorbeeld om aan te geven dat goede 2D-games nooit uit de mode zullen raken en dat deze zelfs in deze tijd alle bestaansrecht hebben. De game is prachtig in al zijn facetten, maar een klein aantal minpunten weerhoudt het spel ervan om werkelijk tot mythische hoogtes te stijgen. Je merkt echt dat het produceren van Odin Sphere een ‘labor of love’ is geweest en deze game verdient al de aandacht en het succes die het kan krijgen. Een waardevolle aanvulling op de collectie van elke RPG-fanaat en een waardige afsluiting voor de PlayStation 2.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Snelle beat ‘em up actie gecombineerd met RPG-elementen.. Fantastische 2D-graphics en wonderschone designs.. Zeer behoorlijke speelduur.. Interessant verhaal en boeiende personages.. Prima lokalisatie.
  • Minpunten
  • Item-management kan wat tricky zijn.. Slowdown hier en daar.

Artikelen

Screenshots