Game info

Naruto: Rise of a Ninja

Naruto: Rise of a Ninja is gebaseerd op de populaire manga- en animé-reeks Naruto. De manga werd voor het eerst in 1999 gepubliceerd en hiervan zijn in Japan alleen al meer dan 50 miljoen mangastrip van verkocht. De animé-serie is sinds 2002 in Japan op TV te zien en daarvan zijn al enkele games, een berg aan merchandise en bioscoopfilms van verschenen. Twaalf jaar geleden viel een angstaanjagende demonenvos met negen staarten de stad Konoha aan. Veel ninja’s sneuvelde tijdens dit gevecht, totdat de sterkste ninja het monster opsloot in het lichaam van een pasgeboren kind: Naruto. Naruto is inmiddels opgegroeid tot een hyperactieve ninja in training die meer interesse toont in het uihalen van ongein dan zijn schoolwerk. Hij heeft zich echter ook voorgenomen om de beste ninja ooit te worden. Met deze droom in zijn hoofd stopt hij dan ook nooit met proberen en door hard te werken wil hij gerespecteerd en geaccepteerd worden. Oftewel: De opkomst van een ninja. In de game herleef je de manga en animé vanaf het begin van de Naruto-serie. Je maakt Naruto’s transformatie mee van een luidruchtige ninja in training tot een gerespecteerd ninja. Je kunt in de game vrij rond lopen en de authentieke omgevingen verkennen. Zo kun je Konoha Village en de omgevingen verkennen en met Sasuka, Sakura, Kakashi en andere personages praten. De game beschikt daarnaast over een interessante mix van gameplay-elementen. Het is dan ook de eerste Naruto-game die actie/adventure gameplay combineert met klassieke platformelementen, één-op-één gevechten en personageontwikkeling. Je kunt dan ook je eigen pad kiezen door te leren hoe je je chakra beter kunt beheersen, je technieken verbeteren, nieuwe taijutsu’s en ninjutsu’s (vechttechnieken) leren en door verschillende ninjawapens te hanteren. Zowel offline als online kun je het met je favoriete Naruto personage opnemen tegen een vriend en hierbij je eigen aangepaste personage gebruiken.

Nieuwste review

Naruto: Rise of a Ninja is geen super goede, maar een onwijs leuke game. Het spel maakt z’n fouten, zoals de lage moeilijkheidsgraad en de herhalende gameplay, maar weet deze zo te verbergen dat je ze vrij snel weer vergeet en verder gaat met spelen. Het verhaal weet daarbij ook voor de niet Naruto-fan genoeg vertier te bieden. Ben je een Naruto-fan van het eerste uur, tel dan door de authenticiteit nog maar een dik punt bij het cijfer op, want je favoriete figuren kwamen nog nooit zo tof tot leven.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Naruto komt sprankelend tot leven. Grafisch een lust voor het oog. Combinatie platform, vechten en minigame werkt. Goede game-opbouw
  • Minpunten
  • Vrij makkelijk. Nooit echt diepgaand. Gebied om stad heen is monotoon

Artikelen

Screenshots