Game info

Mirror's Edge

Mirror’s Edge is een first person actie-adventure game, waarbij de speler de rol op zich neemt van Faith. Faith is een Runner, wat wil zeggen dat zij in een wereld waarin alle informatie gecontroleerd wordt door de overheid, als koerier illegale pakketten, documenten, of informatie in het geheim rondbrengt van en naar mensen die niets met het strenge regime te maken willen hebben. De enige manier om aan de aandacht van de overheid te ontkomen is je te verplaatsen via hoge daken en ondergrondse gewelven. Dit verplaatsen is het belangrijkste in Mirror's Edge. Als een ware free-runner ren en spring je over hoge daken, smalle richels en gapende dieptes onder je. De game kent geen restricties, wat wilt zeggen dat je weg niet meer geblokkeerd zal worden door barrières zoals muren en hekken. Door de lenigheid van Faith is het mogelijk bijna alle obstakels te overwinnen op hoge snelheid en te ontkomen aan veiligheidsagenten. Kom je per ongeluk toch in contact met deze agenten, dan gebruik je geen wapens, maar juist je slimheid om te ontkomen. Dragen zij een wapen, dan kun jij deze afhandig maken en tegen je tegenstander gebruiken. Daarnaast kun je er altijd voor kiezen om het gevecht aan te gaan met je vuisten en voeten, of simpelweg zo snel mogelijk te vluchten. Door middel van gekleurde objecten in de omgeving wordt altijd aangegeven waar je je heen kan manoeuvreren.

Nieuwste review

Het woord consoleport doet sommige PC-gamers al bijna kokhalzen, maar in het geval van de PC-versie van Mirror’s Edge zou dat onterecht zijn. Deze versie biedt namelijk hetzelfde als de consoleversie en zelfs nog een beetje meer. Wil je eens wat origineels op je PC spelen en heb je geen hoogtevrees, koop dan Mirror’s Edge.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Muis en toetsenbord-besturing werkt erg goed. PhysX-engine zorgt voor mooie details. Eindelijk een consoleport die de PC serieus neemt
  • Minpunten
  • Game is erg kort

Artikelen

Screenshots