Game info

Metroid Prime Pinball

Samus zich door zichzelf op te rollen meer dan alleen puzzels oplossen, ze blijkt namelijk ook verdacht goed te fungeren als flipperbal. Zo is te zien in Metroid Prime Pinball. Dat is overigens niet alleen te zien, maar ook te voelen. De game heeft namelijk een trilfunctie. Metroid Prime Pinball geeft de trilsignalen door aan de bijgeleverde 'rumble pack' die je DS laat trillen. Metroid Prime Pinball kent verscheidene spelmodi. De eerste heet 'Multi-Mission' en hierbij moet je het met Samus opnemen tegen verscheidene monsters, eindbazen en andere wezens om je doel te voltooien. In totaal kent deze spelmodus zes verschillende werelden, met elk zijn eigen stijl. Je kunt op Metroid-wijze nieuwe gebieden ontgrendelen nadat je nieuwe vaardigheden hebt gekregen. De tweede modus is Single Mission. Bij deze is kun je uit 'Score Attack' kiezen, waarbij je de hoogst mogelijke score moet halen en Time Attack. Bij die laatste moet je zo snel mogelijk een eindbaas verslaan. Dan is er nog de modus Wireless Mission. Hierbij kun je tot en met acht spelers het opnemen tegen elkaar, en daar heb je niet ééns twee spelcassettes voor nodig. Je kunt de data van het spel namelijk draadloos naar zeven andere spelers sturen om een potje te pinballen. Wie de hoogste topscore heeft wint.

Nieuwste review

Het is verrassend om te zien hoe goed het Metroid Prime universum zich laat vertalen naar een flipperspel. Ontwikelaar Fuse heeft samen met Nintendo een puik spel weten af te leveren waar niet alleen fans van pinball, maar ook liefhebbers van de avonturen van Samus Aran een hele kluif aan zullen hebben. Het is wat teleurstellend dat er maar twee échte tafels aanwezig zijn, maar doordat er heel wat extra sublevels achter verborgen zitten is dit minpunt eigenlijk een beetje te verwaarlozen. Als toetje krijg je er nog een Rumble Pack bij waardoor je DS op de juiste momenten gaat trillen, wat het feest helemaal compleet maakt!

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Audiovisueel zeer knap. Eindelijk een echt leuke pinballgame. Metroid Prime sfeer is in al zijn glorie aanwezig. Eindbazen bieden de nodige uitdaging. Slechts één exemplaar nodig om multiplayer te spelen
  • Minpunten
  • Slechts twee volwaardige flippertafels. Missen van online ondersteuning is spijtig

Artikelen