Game info

Mega Man ZX

In Mega Man ZX zijn er honderden jaren verstreken sinds de gevechten tussen de mensen en Reploids (robots). Na heftige oorlogen was de vrede hersteld en konden de twee groepen coöperatieve naties stichten binnen het “Inner”-gebied van het universum. Er zijn echter nog steeds gevarenzones in de onderontwikkelde “Outer”-gebieden. Hier laten Mavericks – onafhankelijk ontwikkelde robots – een spoor van dood en verderf achter. De groep Serpent Company doorkruist dit gebied op zoek naar voorwerpen om energie uit te verkrijgen. Ook beschermen zij de “Inner”-gebieden van aanvallen van de Mavericks. Tijdens een reis naar de “Outer”-regio ontdekt de Serpent Company overblijfselen van eeuwenoude technologiën. Deze overblijfselen heten Biometalen en zijn levende, bewuste materialen en bevatten historische gegevens en wapeninformatie. In Mega Man ZX speel je als de menselijke man Vent, of als de vrouw Aile. Beide werken ze voor de Girouette Express, een koeriersbedrijf dat allerlei soorten vracht overal naartoe brengt. Tijdens een opdracht waarbij ze hun baas begeleiden bij het transport van een pakketje met Model X en Model Z Biometalen, worden ze overvallen door een mysterieuze groep Mavericks die de materialen willen stelen. Tijdens het gevecht wordt het Model X Biometaal geabsorbeerd door het hoofdpersonage, terwijl het Model Z opgaat in de baas Girouette. Girouette leent zijn nieuwe krachten aan zijn medewerker en de twee substanties worden gecombineerd tot Model ZX. Met krachtige vaardigheiden tot hun beschikking moeten ze ontdekken wie hun vijanden zijn en wat ze willen. Mega Man ZX is een game waarin je verschillende vijanden moet verslaan om Biometalen te verkrijgen. Met deze Biometalen is het mogelijk om weer in andere Modellen te veranderen. Elk model heeft andere wapens en mogelijkheden en maakt het mogelijk om in nieuwe gebieden te komen. Je kunt ook nog steeds spelen als mens. In deze vorm kun je spreken met inwoners van de steden en basisbewegingen als lopen en springen uitvoeren.

Nieuwste review

Mega Man doet op het eerste gezicht weinig dingen fout, maar die dingen die hij goed doet, doet hij ook niet enorm goed. De fans kunnen deze game blindelings aanschaffen en de mensen die de andere actie-RPG’s die de DS te bieden heeft al hebben doorgespit, vinden in deze game een degelijke afwisseling. Mega Man ZX laat echter op flink wat vlakken ruimte voor verbetering over en ik hoop persoonlijk dat we die verbetering ook daadwerkelijk gaan zijn in de onvermijdelijke opvolger(s).

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Behoorlijke replaywaarde. Zowel geschikt voor nieuwkomers als veteranen. Goede balans in moeilijkheidsgraden. X-models zijn interessant
  • Minpunten
  • Soms onnodig moeilijk. Presentatie kan beter. Maakt amper gebruik van de DS-mogelijkheden

Artikelen

Screenshots