Game info

Mass Effect

Zoals Neil Amstrong op 21 juli 1969 zijn eerste stappen op de maan zette, zet de mensheid in Mass Effect nu zo'n 200 jaar in de toekomst zijn eerste stapjes in een grotere galactische gemeenschap (een soort van galactische Verenigde Naties). In de game speel je de rol van commandant Shepard, de beste soldaat van het leger van de Human Alliance. Hij is zo goed dat hij het eerste menselijke lid van Spectre is geworden. Spectre is een elite militaire groep, die belast is met het beschermen van het universum tegen de allerergste bedreigingen. Hoe rooskleurig de toekomst van Shepard dan ook is, donkere tijden maken hun opwachting. Een eeuwenoud ras van krachtige machines komt om de zoveel tijd langs om bij geavanceerde samenlevingen intelligente levensvormen uit te roeien. Nu staat de galactische gemeenschap waarvan Shepard deel uitmaakt weer aan de vooravond van zo'n bezoek. Bij Mass Effect bepaal jij hoe je personage eruit komt te zien. Je kunt elk stukje van je gezicht aanpassen en op deze manier een unieke Shepard (man of vrouw) creëren. Een andere optie is dat je zelf je specialisme (wapens, dark energy of tech) kunt kiezen en deze vaardigheden kunt ontwikkelen naarmate je verder komt. Je kunt bovendien totaal nieuwe vaardigheden toevoegen, die zorgen voor nieuwe dimensies aan de gevechten en aan de interactie tussen de personages. Niet alleen kun je je eigen vaardigheden verder ontwikkelen, maar ook die van je squad. In Mass Effect kun je uit een verscheidenheid aan wapens en uitrustingen kiezen, waarbij het aan jou ligt of je ze koopt of steelt. Er is ook een systeem dat ervoor zorgt dat je middelen kunt verzamelen om nieuwe spullen te maken of om de dingen die je al hebt aan te passen. Tijdens een gevecht zorgt jouw squad en jouw combinatie van uitrusting en vaardigheden ervoor dat jouw game-ervaring verschilt van die van anderen. Als je niet zoveel zin hebt om teveel tijd te besteden aan de details van jouw personage, kun je de standaard keuzen met pre-made personages gebruiken.

Nieuwste review

Mass Effect is een geweldig avontuur geworden, maar helaas weerhouden de minpunten ervan het spel de perfecte score te geven. Maar eigenlijk zou dat ook geen probleem moeten zijn: Mass Effect weet de juiste snaar te raken en zou eigenlijk door iedereen gespeeld moeten worden die ook maar iets met sciencefiction heeft.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Een uniek sfeervol sci-fi avontuur wacht je op. Enorm uitgebreid universum dat leeft. Graphics en voice-acting van hoog niveau. De soundtrack is werkelijk briljant!
  • Minpunten
  • Framedrops op bepaalde momenten te hinderlijk. Texture pop-ups verpesten de immersie soms. Niet alle side-quests even boeiend. Misschien iets te combat-gericht voor de traditionele RPG-fan?

Artikelen

Screenshots