Game info

Mafia

Mafia was in 2002 een geduchte tegenstander van Grand Theft Auto 3, gezien het free roaming-gedeelte en het “doen wat je niet laten kunt” -aspect. Men bestempelde Mafia als een game die minder arcade aanvoelde ten opzichte van de GTA-serie. Dit kwam met name door het jaren dertig-sfeertje dat tot in detail fantastisch uitgewerkt was. Van auto’s tot kleding tot billboards. Het klopte precies met het beeld dat men heeft van de jaren dat de maffia zijn hoogtijdagen vierde. Taxi-chauffeur Tommy Angelo raakt onverhoopt betrokken bij de beruchte Salieri-familie nadat hij Sam en Paul, zijn latere partners, moet escorteren in zijn taxi nadat zij onder vuur zijn genomen door Salieri’s tegenhanger, Morrello. Tommy werkt zich vanaf dit moment steeds hoger op binnen de familie maar wanneer hij zich bewust wordt van al het dood en verderf dat hij heeft veroorzaakt besluit hij de familie de rug toe te keren. Het verhaal wordt prachtig door middel van cutscenes verwoord die je tot het laatst blijven boeien. De missies zijn zeer afwisselend en de vreemde wendingen komen de spanning ten goede. Mafia is een game die je gespeeld moet hebben als je, naar eigen zeggen, een gangster bent.

Nieuwste review

Mafia is een instant classic geworden. Het verhaal, de graphics, de sfeer, de gameplay en vooral het geluid: alles is supergoed verzorgd. Vanaf de eerste missie word je het spel ingezogen, en je wilt er niet vanaf blijven totdat de eindcredits over je scherm rollen. Dit is een interactieve film, een game die door iedereen gespeeld moet worden. Illusion Softworks heeft een pareltje afgeleverd.

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Het is een interactieve film. Het geluid en vooral de soundtrack. Het verhaal dat je vanaf seconde één grijpt. De graphics zijn schitterend
  • Minpunten

Artikelen

Screenshots