Game info

Lightning Returns: Final Fantasy 13

In Lightning Returns: Final Fantasy 13 staat het personage Lightning andermaal in de spotlight. De game speelt zich dertien dagen af voordat de Doomsday Clock een einde aan de wereld maakt. De locatie waar dit geheel zich afspeelt is Navus Partus, dat uit vier eilanden bestaat die via een monorail aan elkaar gekoppeld zijn. Centraal in de game staat het verkennen van de wereld en daarin valt volgens de makers genoeg te beleven. Hoofdpersonage Lightning is sterker dan in voorgangers Final Fantasy XIII en XIII-2. Ook zijn er mogelijkheden om haar verschillende outfits en wapens aan te passen.

Nieuwste review

Het verwarde plot, de onsympathieke hoofdpersonen en de continu doortikkende doemdagklok maken van Lightning Returns een onaangename ervaring, die enkel gered wordt door een erg leuk vechtsysteem en een mooi vormgegeven wereld. Lightning Returns is Final Fantasy zonder de lol, het gevoel van verwondering of de emotionele rijkdom die de reeks groot maakte.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Actiegevechten zijn tof, samenstellen van ‘schemata’ is diep en tactisch, eindelijk het einde van de Final Fantasy XIII-reeks.
  • Minpunten
  • Constante (illusie van) tijdsdruk, belabberd geschreven script, onsympathieke personages, weer een Final Fantasy XIII-vervolg.

Artikelen

Screenshots