Game info

Killzone 2

Killzone 2 is het vervolg op het eerste deel dat destijds voor de PlayStation 2 verscheen. Dit tweede deel speelt zich twee jaar af na de aanval van de Helghast op Vekta. De ISA plant een aanval op de thuisplaneet Helghan zelf, om daar de leider van de troepen op te pakken en de oorlogsmachine van hen tot een halt te brengen. Als Sev, een oorlogsveteraan die al veel heeft meegemaakt, neem jij deel aan deze operatie en leid je een groep van elite-eenheden genaamd Legion. Jouw opdracht is hoofdstad Pyrrhus veilig te stellen, maar dat blijkt moeilijker dan het lijkt. De Helghast hebben zich volledig aangepast aan de extreme omstandigheden op planeet Helghan en hebben zich een kracht toegeëigend die ze tegen de manschappen van de ISA kunnen gebruiken. Op de Helghast zelf na, is de planeet misschien wel de grootste vijand van Sev en zijn team soldaten. Dit dwingt het team en jou als speler op een andere manier te denken dan je gewend bent. Het is de bedoeling je aan te passen aan het onherbergzame klimaat van Helghan, om ook maar enige kans te maken tegen het agressieve volk. Hierbij krijg je de beschikking over een groot scala wapens, bestaande uit zowel bekend als nieuw wapentuig. Door bekende wapens als de M82-G en StA-52 LA, net als de nieuwe toevoegingen, onder de knie te krijgen kun je het in de multiplayer-modi ook opnemen tegen maximaal 31 menselijke tegenstanders van over de hele wereld.

Nieuwste review

Killzone 2 is een echte parel in de line-up van de PlayStation 3 en nu al kanshebber voor beste shooter van het jaar. Het is verfrissend om eens een science fiction-shooter te spelen waarbij realisme in een hoog vaandel staat. De singleplayer puilt uit van de details, ijzersterke AI en prachtige graphics, en ook al is deze wat snel voorbij, de totale ervaring is enorm bevredigend. Het verrukkelijke toetje is de multiplayer, die zo verslavend en goed uitgewerkt blijkt te zijn dat dit het belangrijkste deel van de game wordt. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door een verbluffende productie. We mogen trots zijn op onze jongens uit Amsterdam.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Realistische gameplay. Schitterende animatie. Intelligente vijanden voor de nodige uitdaging. Sterke multiplayer dankzij Warzone
  • Minpunten
  • Weinig variatie in omgevingen. Korte laadtijden tussen het spelen door

Artikelen

Screenshots