Game info

James Cameron's Avatar: The Game

James Cameron's Avatar: The Game is volledig gebaseerd op de film Avatar van wereldberoemd filmregisseur James Cameron. Zowel de film als de game spelen zich af op de lichtjaren ver weg gelegen planeet Pandora, die door de mensheid wordt gebruikt als mijnkolonie. Het rijke natuurschoon herbergt namelijk vele nuttige grondstoffen die op aarde niet te vinden zijn. De Na’vi, het ras dat Pandora bevolkt, voelt zich echter bedreigd door de menselijke invasie, waarna een enorme oorlog volgt. Binnen deze oorlog kies jij als speler de kant van de RDF, het menselijke leger, of van de Na’vi in deze Third-Person Shooter. Als RDF-soldaat kun je gebruik maken van de geavanceerde technologieën die de mens door de jaren heen heeft ontwikkeld, zoals de mogelijkheid om jezelf onzichtbaar te maken, air strikes op de roepen, of de omgeving te onderzoeken middels de zogenaamde scanner. De RDF is echter een ongewenste indringer en als soldaat moet je dan ook goed oppassen, want werkelijk alles in de omgeving kan vijandig zijn. Spelen met de Na’vi betekent andersom juist dat je de hulp van de plaatselijke flora en fauna krijgt. Dieren en planten helpen jou in de op het eerste gezicht ongelijke strijd, waarbij je het qua wapentuig moet doen met meer primitieve en op fysieke aanvallen gerichte wapens.

Nieuwste review

Aan een tekort aan ambitie ligt het niet bij Avatar, maar het spel is te simplistisch en repetitief opgezet om leuk te zijn. Het doet zich voor als een RPG, maar resulteert in dom knallen. Het verhaal laat elke kans om interessant te worden schieten en is zelfs ronduit wrang als je alleen als de mensen speelt. Avatar is een gemiste kans. Maar dat het een filmgame is, daar ligt het niet aan deze keer.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Mooi vormgegeven omgevingen. Twee geheel losstaande verhaallijnen
  • Minpunten
  • Gevechten zijn repetitief en saai. Doet zich voor als RPG, maar is alles behalve. Ongebalanceerde krachten. Wrang verhaal

Artikelen

Screenshots