Game info

Gran Turismo 5

Gran Turismo is een racesimulator die zich kenmerkt door realistisch autohandling, bestaande banen en vele verschillende auto's van bekende merken. Twintig verschillende locaties, zeventig verschillende circuitvariaties en een garage vol met duizend auto’s vormen de hoofdmoot van Gran Turismo 5. Naast een overvloed aan auto’s en circuits kent het vijfde deel voor het eerst in de Gran Turismo-serie nachtraces, zijn de onlinemogelijkheden uitgebreid ten opzichte van de Prologue-versie en is het mogelijk je eigen circuit te ontwerpen. Gran Turismo 5 biedt verschillende soorten races zo kun je plaats nemen in karts, NASCAR bolides of klassieke oldtimers. Van de ruim duizend auto’s die aanwezig zijn in de game zijn er 200 “Premium”, deze bolides zijn ook van binnen tot in het kleinste detail nagemaakt. Daarnaast kunnen deze auto’s ernstig beschadigd raken. In GT5 is het namelijk voor het eerst mogelijk om de auto’s echt in de prak te rijden. De auto’s die niet in de Premium-uitvoering beschikbaar zijn kunnen alleen kleine krasjes en deukjes oplopen. De auto’s kunnen bij grote crashes ook nog eens over de kop slaan. In de Photo Travel Mode kun je je favoriete auto op één van de bijzondere locaties op de foto zetten. Je kunt je vrij bewegen in de locatie, de auto mooi neerzetten en de perfecte foto nemen. De omgevingen strekken van Japan tot Italië.

Nieuwste review

Gran Turismo 5 is als een gerestaureerde klassieke auto: de buitenkant is prachtig en hij rijdt als een droom, maar je mist uiteindelijk de moderne snufjes die nieuwe auto’s wel hebben.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Premium auto’s zien er prachtig uit, weggedrag auto’s voelt realistisch, erg compleet door verschillende disciplines
  • Minpunten
  • AI niet dynamisch, geen beloning voor uitzetten hulpmiddelen, schadesysteem is een wassen neus, gat tussen premium en standaard auto’s

Artikelen

Screenshots