Game info

Final Fantasy III

Final Fantasy III voor de Nintendo DS is een zogenaamde 'remake' van Final Fantasy III wat op de NES verscheen. Dit Final Fantasy-spel is echter nooit in Europa verschenen, wat de reden was voor deze hevig aangepaste DS-heruitgave. Zodra je Final Fantasy III start maak je kennis met Luneth. Luneth is een jongen die zonder zijn ouders is opgegroeid in het dorpje Ur. De balans van de wereld waarin Luneth woont is afhankelijk van vier lichte en vier donkere kristallen. Door hevig natuurgeweld raken de lichte kristallen uit balans en is de wereld gedoemd ten onder te gaan. Tijd voor Luneth en drie vrienden om de wereld te redden. De vier helden krijgen de kracht van de donkere kristallen om zo de lichte kristallen te herstellen. Het gevechts- en jobsysteem is vrijwel identiek aan het origineel. Zodra jij aan de beurt bent, moet je je hele team in één keer alle orders geven in plaats van individueel. Het jobsysteem is hier en daar flink verbeterd, zo zijn er bijvoorbeeld ditmaal maar liefst 279.000 verschillende combinaties van je team mogelijk. Maak van je personages vechters, magiërs, dieven of iets anders; er is een overvloed aan keuze. Met het touchscreen van de DS geef je opdrachten aan je team. Zo kun je ze snel en soepel spreuken laten uitvoeren, voorwerpen laten gebruiken of weg laten vluchten. De actie in het spel wordt getoond op het bovenste scherm. Zodoende reis je door een immens grote wereld heen en kom je onderweg langs steden, dorpen, grotten, kerkers, kastelen en meer. De DS-versie van Final Fantasy III kent ook nog eens een speldmodus via de online service van Nintendo: Nintendo Wi-Fi Connection. Op die manier kun je met andere spelers communiceren, geheime kerkers ontdekken, nieuwe quests vrijspelen en kostbare voorwerpen opsporen.

Nieuwste review

Final Fantasy III is een spel dat vooral hardcore RPG-fanaten zal aanspreken, de meer casual gamer zal de gameplay al snel wat te traag gaan vinden en zou zich al snel kunnen gaan ergeren aan kleine dingen. Ben je echter in het bezit van een nodige dosis doorzettingsvermogen en wil je absoluut het derde deel in de wereldberoemde Final Fantasy-reeks spelen, dan doe je er goed aan om deze knap klinkende en goed uitziende titel in huis te halen. Kom echter niet klagen als je voor de zoveelste keer het Game Over-scherm te zien krijgt, een gewaarschuwd man (of vrouw) is er twee waard.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Grafisch echt top. Soundtrack klinkt fantastisch. Eindelijk deel drie in Europa. Oldschool gameplay voor doorzetters
  • Minpunten
  • Volgorde van aanvallen soms vervelend. Job-systeem komt niet helemaal uit de verf. Geen leuke toepassingen van de DS-mogelijkheden. Verhaal is wat aan de magere kant

Artikelen

Screenshots