Game info

Dragon Age: Origins - Awakening

Dragon Age: Origins - Awakening is het eerste officiële uitbreidingspakket voor Dragon Age: Origins. De uitbreiding speelt zich af na de originele game en jij neemt het als leider van de Grey Warden op tegen de Darkspawn. Het pakket breidt het Dragon Age-universum uit met een nieuwe wereld genaamd Amaranthine en tijdens je avontuur kom je vijf nieuwe personages tegen die zich kunnen aansluiten bij jouw groep. Uiteraard gaat het nieuwe avontuur ook gepaard met veel nieuwe mogelijkheden. Het verhaal geeft weer hele nieuwe morele keuzes en je maakt gebruik van nieuwe spells, vaardigheden en items om het op te nemen tegen nieuwe en geëvolueerde vijanden. Dragon Age: Origins speelt zich af in een middeleeuwse wereld vol fantasy-elementen. Als speler moet je bij aanvang van het spel kiezen waar jouw afkomst ligt. Word je een stadself, een magiër of misschien een dwerg van goede komaf? Jouw keuze uit zes verschillende ‘origins’ bepaalt welke verhaallijn je volgt. Ook wordt hierdoor beïnvloed hoe jij de wereld waarneemt en hoe de wereld tegen jou aan kijkt. De keuze van afkomst is de eerste van velen, want in de game krijg je vaak keuzes voorgeschoteld die het verloop van het spel bepalen. Dragon Age: Origins is dan ook een typische Role-Playing Game: je voert veel gevechten om ervaringspunten te verdienen en je wordt middelpunt van een episch verhaal. In de fantasierijke wereld voer je de gevechten doorgaans in een team, waarbij je een hoop keuzevrijheid hebt in de aanvalsmogelijkheden van jouw karakter. Dragon Age: Origins is afkomstig uit de stal van BioWare en is volgens de ontwikkelaar de spirituele opvolger van Baldur’s Gate. Je kunt je karakter tot in de puntjes aanpassen en kunt met jouw teamleden allerlei combo’s opzetten om de vijanden zo snel mogelijk te verslaan. Via cinematische filmpjes wordt het verhaal uit de doeken gedaan.

Nieuwste review

Awakening blaast de wereld van Fherelden nieuw leven in met meer dan nieuwe wapens en kerkers om af te struinen. Naast de aanzienlijke hoeveelheid nieuwe locaties krijgen we zelfs een aantal grote spelvernieuwingen voor de kiezen die het geheel bijna als een compleet nieuw deel doen aanvoelen. Dit alles wordt mooi begeleid door een interessante voortzetting van het verhaal, waarbij gemaakte keuzes in het verleden invloed hebben op hoe je het avontuur begint. Oh en draken. Geen Dragon Age zonder draken natuurlijk.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Veel ècht nieuwe content. Nieuwe spelelementen zorgen voor een verrijkte ervaring.
  • Minpunten
  • Niet duidelijk waar al je verzamelde items gebleven zijn. Metgezellen bieden minder mogelijkheid tot een diepgaande relatie.

Artikelen

Screenshots