Game info

Contra 4

Contra 4 speelt zich af twee jaar na de gebeurtenissen uit Contra III: The Alien Wars. Nadat de Aarde is gered van een invasie door Red Falcon, Bill Rizer en Lance Bean worden de hoofdrolspelers opnieuw geconfronteerd met een buitenaards kwaad: de Black Viper. Gelukkig krijgt men hulp van de huurmoordenaars Mad Dog en Scorpion. Opnieuw moeten de strijders het opnemen tegen een leger van tegenstanders. Contra 4 biedt tweedimensionale side-scrolling actie waarbij spelers moeten springen, schieten en projectielen moeten ontwijken. Voor het weergeven van alle actie worden beide schermen gebruikt. Hierdoor zijn de eindbaasgevechten grootschaliger dan in de vorige delen. Nieuw in deze Contra-game is de grappling-hook waarmee spelers aan bovenliggende platformen kunnen hangen. Dit komt onder andere van pas bij het ontwijken van projectielen. Belangrijk bij voorgaande Contra-spellen is de coöperatieve multiplayer en ook bij Contra 4 is dit een essentieel onderdeel. Via de draadloze mogelijkheden van de DS is het mogelijk om je samen met een vriend een weg te knallen door de negen uitdagende levels van Contra 4. Naast de Campaign Mode bevat het spel ook een Challenge Mode met veertig verschillende missies. In deze modus moet je delen van eerdere levels op nieuwe manieren doorspelen. In bepaalde missies moet je bijvoorbeeld speciale wapens gebruiken, andere missies moet je binnen een vastgestelde tijd uitstellen.

Nieuwste review

Contra 4 is een waardige terugkeer naar de originele vorm van de serie: De game ademt nostalgie van begin tot eind en het is in essentie gewoon een hele goede side-scrolling shooter die iedere (geharde) gamer zou moeten bekoren. Contra 4 zal voor de gemiddelde speler misschien iets te veeleisend zijn, maar de gamers die bereid zijn om hun tanden in een spel te zetten en het onderste uit de kan te halen worden uiteindelijk rijkelijk beloond. Het spel is een waardige toevoeging aan de serie en een fantastische game binnen het assortiment van de DS, die behoorlijk verlegen zat om een actiespel van formaat. Contra 4 is absoluut niet voor iedereen, maar de doorzetters en fans van de serie gaan de tijd van hun leven tegemoet.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Spijkerhard. Een waardige toevoeging aan de serie. Enorm veel bonus materiaal. Co-op modus. Uitdagende levels en dito vijanden
  • Minpunten
  • Te ontoegankelijk voor Jan Modaal. Presentatie laat soms te wensen over

Artikelen

Screenshots